Osveženje i za BMW X5 M


Posle predstavljanja BMW-a X5 M50d sa tri-turbo diyel motorem od 381KS BMW je pripremio još jedan model, osveženi X5 M.
 
Kao i obnovljeni X6 M i X5 M se od postojeće verzije razlikuje po izmenjnim prednjim svetlima, zadnjim LED svetlima, novim kožnim enterijerom i novim M multifukcionalnim sedištima, kao i plavim kočionim kleštima.
 
U paketu su i alu felne od 20 inča sa gumama.Pod haubom je i dalje 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 555KS i 680 Nm obrtnog momenta.Prodaja osveženog BMW-a X5 M u SAD-u startuje na proleće, i to po ceni od 88.850 dolara, što je za 1.600 dolara više od dosadašnje verzije.

Download BMW in Ovi Store now.

Spy Photos: BMW X5 M Facelift


Ovo su prve špijunske slike predstojećeg BMW-a X5 M. Posle tri godine postojanja postojeće verzije BMW je spreman da ponudi novi X5 M sa vizualnim promenama.

Na špijunskim slikama se vide maskirani prednji farovi i kao i zadnja svetla što jasno govori da će oni imati LED tehnologiju, tačnije koristiće adaptivna LED svetla.

Kako za sada stvari stoje ne treba se očekivati igrađivanje novih motora u novi X5M. To znači da će ovaj SUV pokretati 4,4 litarski V8 motor sa 555 "konja"

Više informacija tek sledi, a premijera se očekuje na sajmu automobila u Njujorku aprila meseca.

Download BMW in Ovi Store now.

Osveženi BMW X6MSem restilizacije standardnog X6 modela i predstavljanja novog X6 M50d (sa tri-turbo dizelašem od 381KS), BMW je za novu prodajnu sezonu blago osvežio i X6M.

Kao i standardni X6, i X6M se od dosadašnje verzije razlikuje pre svega po blago izmenjenom prednjem delu (svetla, "bubrezi"), doteranim zadnjim LED svetlima, novim bojama eksterijera i novim bojama za kožni enterijer.  

Pod haubom je i dalje 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 555KS i 680 Nm obrtnog momenta.Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6 Facelift


BMW je danas objavio prve slike i informacije o nedavno obnovljenog BMW-u X6 Sports Activity Coupe. Njegova popularnost spoj je visoko izražajnog dizajna koji objedinjuje sportske i elegantne linije coupe-a s jedinstvenim karakterom modela BMW X, kao i izvanredan doživljaj vožnje u kombinaciji sa moćnim motorima sa BMW TwinPower Turbo tehnologijom i xDrive-om, inteligentnim all-wheel-drive sistemom.

BMW X6 i dalje nudi Dynamic Performance Control koji daje neuporedivu agilnost za vozilo u ovom segmentu, pa u kombinaciji sa xDrive sistemom donosi naprednu pokretljivost i dinamiku na svim površinama. Od izlaska na tržište, više od 150.000 Sports Activity Coupe-a je prodato na globalnom tržištu u posljednje tri godine s više od 20.000 prodatih modela u SAD-u. Uglavnom premašena su početna očekivanja.

Promene koje je doživela nova X6-ica su prilično suptilne i od svog predhodnika se razlikuje  po setu novih prednjih svetala (opciono adaptivna prednja LED svetla), vićim "bubrezima", premeštenim svetlima za maglu, novim LED zadnjim svetlima koja više naglašavaju širinu vozila, redizajnirane alu felne od 19 inča...  Proširena je takođe i paleta boja za 11 boja, uključujući i Marrakesh Brown metalik (model na slikama), Orion Silver metalik i Midnight Blue metalik boje.
Nevada kožni enterijer je dostupan i u Vermilion Red boji, a na raspolaganju će biti i novi Nappa kožni enterijer u Ivory White boji.

Novi BMW X6 dolazi standardno sa četiri sedišta. Tri sedišta na zadnjoj klupi dostupna su kao opcija. Zapremnina prtljažnika iznosi 570 litara, a može se proširiti na  gotovo 1450 litara (preklapanjem zadnje klupe ).

Ponuda motora
BMW X6 xDrive50i pokretaće BMW-ov 4,4-litarski TwinPower Turbo V8 agregat sa 407 KS, dok će BMW X6 xDrive35i pokretati BMW-ov nagrađivani TwinPower Turbo šestocilindrični motor sa 306 KS. Oba motora se "kontrolišu" pomoću 8-stepenog automatskog menjača. U Evropi će X6 biti dostupan i u dizel varijanti sa 3.0-litarskim turbo V6 agregatom koji će raspolagati sa 245 KS u xDrive30d i 306 KS u xDrive40d. 

BMW X6 M: Ultimate Sports Activity Coupe
Kao dodatnu opciju BMW M GmbH će ponuditi BMW X6 M će doći sa moćnim V8 motorom koji ima 555 KS, a opremljen je 6-brzinskim M Sport automatskim mjenjačem, kao i posebno razvijenim vešanjem.

Novi M Performance Package
Ovaj atraktivni paket opreme nije samo "kozmetički" paket. Uključuje povećanje snage za 15 KS (xDrive35i), povećanje od 40 KS (xDrive50i). Osim toga, M paket  uključuje i 20-inčne felne od lake legure, sportska sedišta s električnim podešavanjem i memorijom, hromirane crne završetke izduvnih cevui, pedale od nehrđajućeg čelika, M pragove...

Download BMW in Ovi Store now.