Glasine o BMW-u X7

 
Ponovo su se pojavile glasine da BMW planira da u svoju ponudu uvrsti još jedan X model, BMW X7. Teško da je nekome, ko prati rad BMW-a, pre par godina palo na pamet da će BMW imati čitavu gamu modela sa X oznakom. Takođe retko je ko razmišljao da će X5 i X6 dobiti svoje M varijante, sada se spominje da bavarci rade i na stvaranju X3M modela. Izgleda sve ovo nije dovoljno BMW-u pa su tako odlučuli da stvore i X7.
O ovom modelu se već duže vreme nagađa i sve češće informacije o njegovom pojavljivanju izazivaju strah kod konkurenata.
X7 bi trebalo da konkuriše Mercedesu GL i najavljenom Audiju Q9  , trebao bi da ima 7 sedišta,  a ukoliko su informacije o njegovoj proizvodnji tačne mogao bi se pojaviti već 2013.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X3 M sa tri turbo punjača


Ako je verovati portalu CAR Magazine, BMW X3 M bi mogao da ugleda svetlost dana 2012. godine. BMW X3 M će najverovatnije pokretati novi redni šestocilindrični turbo motor, koji će prema nekim izvorima pokretati i budući BMW M3.

Najveća zanimljivost je da će na motor biti vezana tri turbo punjača, a neke procene govore da bi motor trebalo da razvija oko 450KS.
Kad smo već kod X familije, pomenimo i to da će sledeću verziju BMW-a X5 M / X6 M i dalje pokretati twin-turbo 4.4L V8 motor, ali će snaga porasti sa 555KS na 564KS. Postavlja se još jedino pitanje - da li ćemo videti i X1 M ili?

Download BMW in Ovi Store now.

BMW xDrive Live Tour 2011

24 BMW vozila opremljena xDrive sistemom učestvovala su na BMW xDrive Live Tour (BMW 320d xDrive, BMW 535d xDrive Gran Turismo, BMW 740d xDrive, BMW X1 xDrive 20d, BMW X3 xDrive 35i, BMW X3 xDrive 20d, BMW X6 xDrive 30d). Svi oni bili su dostupni novinarima i ostalim sudijama.
Događaj je obuhvatio tri različita segmenta: dinamiku, agilnost i trakciju. Dan je započeo sa xDrive učionicom gde su BMW stručnjaci i lokalni trkački vozač, Claudiu David, objasnili publici prednosti xDrive sistema u različitim segmentima vožnje.
Da bi osetili prednosti BMW xDrive sistema, 50 sudija preselilo se na "igralište", gde im je BMW osoblje vodilo kroz različite vežbe. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.
 
 
 

Download BMW in Ovi Store now.

iPhone App: BMW X3 Anywhere

BMW hrabro gazi napred u pogledu aplikacija za mobilne telefone. Najnovija aplikacija bolazi iz Severne Amerike pod nazivom "BMW X3 Anywhere" , i izrađena je na principu izmenjene realnosti i nudi mogućnost da vidite gde može da stane vaš X3.
Korisnici iPhone ili iPod Touch mogu da koriste ovu aplikaciju da bi postavili smoj X3 u razne situacije.


Evo opisa od strane BMW-a i iTunes-a: " Koresteći svoj iPhone ili iPod Touch i ovu aplikaciju izgledati vaš X3 tamo gde vi želite da ga postavite. Prvo odaberite boju vašeg X3 i okolinu u kojoj želite da se nalazi (parking vašeg omiljenog restorana, plažu...). Kada budete zadovoljni onim što vidite snimite sliku, podelite je sa prijateljima preko Facebook-a. Ovo nije samo aplikacija za novi X3 već krajnje izmenjena realnost za Ultimate Driving Machine.”

Aplikaciju možete preuzeti sa iTunes

 

Download BMW in Ovi Store now.

Prve ekskluzivne slike BMW X1 M Sports Package

 

       

 

Ekskluzivno vam predstavljamo prve slike BMW modela X1 sa M sport paketom. Paket će biti dostupan ovog proleća za sve verzije motora BMW-a X1 i obuhvata suspenzije eksterijera i enterijera čije su komponente specijalno razvijene za ovaj model.

  Paket uključije i 17'' aluminijumske felne sa znakom M za još oštriju dinamiku vožnje. Može se naručuti i felna veličine 18 inča.
        M sportski paket poseduje i M aerodinamički paker, pragove vrata sa M logoom. BMW X1 sa M opremom će biti dostupan u više metalik boja. kao što su Alpine White, Le Mans Blue, Sapphire Black, Space Grey, Vermillion Red and Mineral White.


Takođe ovaj model će posedovat i M Sport ogibljenje, sportska sedišta, M sportski kožni volan, M kožnu ručicu menjača, aluminijumske pedale, zatamnjena stakla, crne krovne nosače iokvire stakala.       

Download BMW in Ovi Store now.

Razlika između zimskih i letnjih guma na BMW-u X3

Bilo da imate pogon na 2 ili sva 4 točka izbor pogrešnih guma za zimske vremenske uslove može potpuna katastrofa. Moderni AWD sistemi su izuzetno efikasni i pružaju inteligentnu distribuciju moći u samo deliću sekunde za maksimalnu trakciju u bilo kojim uslovima na putu. I pored toga mnogi vozači zanemaruju važnost vožnje sa zimskim gumama oslanjajući se na quattro ili xDrive sisreme.

Da bi stvorio sliku o razlici između zimske i letnje gume na xDrive vizilima BMW je napravio video prezentaciju novog X3 koji prolazi različite zadatke koje mogu biti uobičajne na putevima.

 

 

 

Evo i rezultata

 

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16