Video: BMW X6 xDrive40d sa Performance paketom

Download BMW in Ovi Store now.

IAA 2011: BMW X6 M Performance

 


Jedan deo BMW-ovog štanda u hali 11 na sajmu u Frankfurtu  posvećen je samo BMW M modelima. Jededan od modela sa tog dela štanda koji je doživeo svoju premijeru je i X6M sa Performance delovima.

Melbourne metalik crveni X6 M sports M Performance ima 21-inčne alu felne, zadnji spojler od ugljeničnih vlakana (cena 525 eura), prednju masku u crnoj boji (cena 120 eura), deo branika od ugleničinh vlakana ( 1500 eura), M Performance "škrge" ( 750 eura)...

Unutra X6M dolazi opremljen sa
Silverstone kožom, puno detalja od karbonskih vlakana, M Performance volanom i sa još mnogo detalja odspecifičnih materijala.

Model koji se nalazio na štandu ima opremu u vrednosti od 21.000 eura. Ukupna cena predstavljenog modela je 192.815 eura.

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6 LCI Spy Photos

 

 
Novi BMW X6 najavljen je za sledću godinu i premijera se očekuje na proleće. Ovo su slike skoro ne maskiranog BMW-a X6 na kojima s emogu videti neke izmene u odnosu na dosadašnji model.

X6-ica je doživela "faceligting", dobila je novi agresivniji prednji branik bez svetala za maglu, ističu se nova "angel eye" prednja svetla sa LED dnevnim svetlima.

Promenjena su i zadnja svetla. Očekuje se da BMW predstavi nove interesantne motore za ovaj model. Skoro sigurno će se u X6-icu ugrađivati 3,0litarski dizel agregat, a očekuje se i model model sa ozndakom 5,0d. BMW planira da uvede i 4,4 N63 motor koji je poznat po smanjenoj emisiji štetnih gasova.
 
Unutrašnjost će biti promenjena, ali za sklike enterijera moramo još malo sačekati.

  

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6 M i X5 M Performance stripe package

 
BMW Performance je za modele X6 M i X5M ponudio i stripe package, odnosno trkačke trake u stilu BMW-a 3.0 CSL.

Sem M racing boja, za X6 M i X5 M su dostupni i sledeći BMW Performance elementi:

• M Performance prednji spojler od ugljeničnih vlakana

• M Performance zadnji spojler od ugljeničnih vlakana

• M Performance pragovi

• M Performance crni prednji "bubrezi"

• M Performance volan sa alkantarom

• M Performance detalji od ugljeničnih vlakana u enterijeru

• M Performance 21-inčni alu točkovi

BMW M Performance stripe package je takođe dostupan i uz druge BMW modele: BMW 1-Series M Coupe, BMW M3 Coupe i BMW M3 Convertible.

Izvor- Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Render: BMW X1 M

 
Prva glasina oko BMW-a X1 M pojavila se početkom ove godine kada je jedan BMW-ov insajder izvestio o mogućoj M verziji popularnog BMW-a X1 Sports Activity Vehicle.
BMW X1 je trenutno u Evropi najprodavaniji SAV. Kupci su još uvek na listama čekanja, dok kupci u Americi moraju čekati do 2012-te, jer je potražnja za X1 u Evropi iznad očekivanja. BMW X1 je pokrenut u Evropi 2009. godine. Vrlo brzo približio se brojci od 200.000 proizvedenih primeraka, što dodatno govori o popularnosti ovog modela.
Nakon dve godine od izlaska na tržište, BMW kreće napred i neke informacije iz kompanije govore da se na uveliko razmatra o plasiranju X1 M modela, a ujedno se razmišlja i o sledećoj generaciji BMW-a X1.
BMW X1 je testiran sa N54 motorom koji se nalazi u 1M modela, ali propisi o emisiji CO2 u nekim zemljama ne dozvoljavaju ovaj motor, pa se lako može naslutiti kako mu je životni vek pri kraju, tako da bi se ispod haube mogao naći najnoviji twin-power turbo četvorocilindrični motor koji je takođe već testiran u X1 modelu. Snaga bi mu trebala biti malo viša od 1M modela, odnosno oko 343 KS koliko ima i BMW M3 E46.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X6M sa tri-turbo dizel motorom

 
Ove fotografije najverovatnije prikazuju najjaču dizel verziju BMW-a X6. BMW X6 M je uhvaćen tokom testiranja na Nirburgring stazi u Nemačkoj. Očigledno, ovo je BMW X6 xDrive50d, koji bi mogao da bude proizvod M odelenja.


BMW razvija i dizel M verziju serije 5, koja bi trebalo da nosi oznaku 550dXM. BMW X6 xDrive50d će verovatno koristiti isti motor kao i BMW 550dXM, u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka. Naravno, ako postoji BMW X6, vrlo je verovatno da bi u narednim danima testiranje mogao da započne i BMW X5 model. To znači da ćemo uskoro videti špijunske slike BMW-a X5 xDrive50d.
 
Ako će BMW X6 xDrive50d pokretati isti motor koji pokreće i seriju 5, ispod haube bi trebalo da se nalazi 3,0 litarski turbo motor sa tri turbo punjača, a trebalo bi da razvija između 500KS i 550KS i 880 Nm obrtnog momenta.

Download BMW in Ovi Store now.

G-Power BMW X5 Typhoon

 
G-Powerov body kit TYPHOON je dostupan uz sve verzije BMW-a X5 facelift, dok SK III paket (sa ASA T1- 522 kompresorom) za pojačanje 4,8 litarskog osmocilindričnog motora u praksi znači 386 kW/525KS pri 6100 o/min. i 600 Nm obrtnog momenta pri 5300 o/min.

Ovako pojačani X5 može da postigne najveću brzinu od 275 km/h, a do 100 km/h mu trebaju 4,7 sekunde.
 
G-Power TYPHOON body kit sadrži novi prednji branik sa integrisanim LED dnevnim svetlima, proširenja blatobrana, novu haubu od ugljeničnih vlakana i sa otvorima za vazduh, drugačije pragove, zadnji krovni spojler i zadnji branik sa integrisanim difuzorom. Tačka na i su G-Power Silverstone Edition aluminijumski točkovi od 23 inča (sa Michelin gumama 315/25 ZR 23), kao i dve centralno smeštene izduvne cevi.

I u unutrašnjosti ima izmena, a to podrazumeva sportski volan, novi brzinomer, kožu i alkantaru...

Izvor : AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.