Uslikan BMW serije 1 sa 3 vrata


Ovo su slike novg BMW-a serije 1 sa troja vrata, nastale tokom test vožnje.
Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike novog BMW-a X5

 

Lovci na auto novitete su uspeli da po prvi put fotografišu treću generaciju BMW-a X5. Novi X5 je dobi sportskiji izgled, i spreman ce ući u konkurentsku borbu sa Mercedesovom M klasom.

Najznačajnija promane sem izgleda je smanjenje težine, kao i poboljšanje efikasnosti motora. Novi X5 će koristiti modifikovanu platformu nove serije 5 (F10), takođe će imati i lakše osovine, koje su za 150 kg lakše od sadašnjih. To znači da bi ukupna težina trebala da bude 1.814 kg, trenutna verzija X5-ice ima 2.125 kg.

Što se motora tiče, očekuje se da će biti ugrađivani turbo šestocilindrični i osmocilindrični motori, a u planu je i hibridni model. Takođe se može čuti da se spominje nastanak dva nova četvorocilindrična motora, jedan dizel, jedan bentinac, koji bi imali 245 KS. Iako su to samo nagađanja ne treba se iznenaditi ako se i oni nađu u ponudi, BMW 528i koristi te motore.

Hibridne verzije su takođe neizbežne. Prvi hibridni sistem kombinovaće 3,0 litarski twin-turbo šestocilindrični benzinski motor sa 306 KS i 56 KS snažnim električnim motorm. Drugi hibridni sistem bi trebalo da čine 2,0 litarski četvorocilindrični dizel motor podržan od strane 15 kW snažnog električnog motora za kombinovanu snagu od 224 KS.

Više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Da li BMW pravi oybiljna off-road vozila?


Pitanje koje će zaokupiti mnoge ljubitelje off-road modela, ali i ljubitelje vozila kompanije BMW je može li ova kompanija da izradi ozbiljno off-road vozilo? Pre svega treba definisati šta je to ozbiljno off-road vozilo? Koje su potencijalne koristi kompanije u gradnji jednog ovakvog vozila? Ozbiljno off-road vozilo bi se moglo definisati kao off-road vozilo koje karakteriše konstantni pogon na sva četiri točka sa blokiranjem prednjeg, srednjeg i zadnjeg diferencijala.
Ovakvo vozilo bi trebalo da ima značajan klirens, najmanje 44cm, prag za ulazak, niže odnose stepena prenosa. Takođe, bogata fabrički obezbeđena oprema je veoma bitna u ovoj priči. Konačno, dizel pogon bi bio poželjan, naročito sa velikim obrtnim momentom, uz naravno efikasnost potrošnje goriva. 

Vozilo koje najviše podseća na off-road model u opsegu kompanije BMW trenutno je X5. Uprkos tome što može dosta dobro da izađe na kraj sa klizavim putevima, ovaj model teško da može da se snađe duboko u afričkoj ili južnoameričkoj džungli. BMW bi kreiranjem ovakvog modela imao tu korist što bi ušao na jedno potpuno novo tržište koje ima potencijal da donese značajna sredstva.
Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X4 potvrđen, kao i 900 miliona $ ulaganja


Iz BMW-a su saopštili da će model X4 za nekoliko godina postati novi član njihove crossover porodice. U zvaničnoj potvrdi stoji još da će se novi X4 proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, u Južnoj Karolini, uz modele X3, X5 i X6. Takođe će biti uloženo i 900 miliona dolara i biće otvoreno 300 novih radnih mesta.
Ova informacija je objavljena za vreme održavanja ceremonije u znak sećanja na glavnu prekretnicu - 2.000.000 vozila izašao je s proizvodnih traka od 1994-te, kada je počela proizvodnja u SAD-u.
Frank-Petera Arndta, člana uprave BMW-ove grupacije odgovornog za proizvodnju je rekao kako kompanija planira da proširi ponudu X modela.Da će početi proizvodnja modela X4 kao i da se intezivno radi na otvaranju novih radnih mseta i da se fabrika priprema za proizvodnju novog modela.
"Oduševljen sam objaviti, da tokom iduće tri godine planiramo uložiti gotovo 900 miliona dolara. Ovom investicijom, mi ćemo biti u stanju proizvesti 350.000 jedinica", rekao je Arndt. "Ovo je jedna reakcija na rastuću globalnu potražnju za BMW X modelima."

Nije teško zaključiti da će novi X4 zauzeti mesto između već postojećih modela X3 i X5 koji će se uskoro pojaviti u novoj generaciji. Novi X4 biće znatno agresivnije dizajniran, slično kao i veći X6. Biće pravljen na platformi modela X3. Ovim modelom BMW će na tržištu parirati budućem Porsche Cajunu i Range Rovera Evoque, ali i drugim eventualnim novitetima u ovom delu crossover segmenta.
Od 1994-te, fabrika je doživela četiri proširenja, a ovde se proizvodilo 6 različitih modela BMW-a : 318i, Z3, Z4, X5, X6, X3. Zapošljavanje je sa 500 radnika koliko ih je bilo 1994-te poraslo na više od 7.000 koliko ih je zaposleno danas.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike 2013 BMW X6


Ovo su prve špijunske slike BMW-a X6, nastale tokom testiranja ovog novog BMW-ovog modela u Arjepolgu, u Švedskoj.  

Promene se odmah mogu uočiti, pa je tako nova X6-ica dobila izmenjen prednji i zadnji branik, nove farove sa LED prstenovima, redizajnirani hladnjak, kao i LED zadnja svetla.
Što se motora tiče spominje se da novi trolitarski šestocilindrični dizel agregat koji bi razvijao 350 KS, mada je mnogo realnije da nasledi benzinski motor iz predhodnog model.
Osveženi X6 će biti lansiran u martu ove godine kao model za 2013. godinu. 

Download BMW in Ovi Store now.