Nedelja, Mart 24, 2013

BMW X4 stiže sledeće godine

BMW Group, najveći svetski proizvođač premium automobila potvrdio je očekivanja profita pre oporezivanja za 2013. godinu, najviše zbog pada prodaje u Evropi i viših troškova novih modela, najavio je povećanje kapaciteta i ulaganja u najnovije visoke tehnologije.
- Na putu smo da dostignemo rast prodaje u svim divizijama ove godine i dostignemo novi rekord prodaje, najavio je izvršni direktor BMW-a, Norbert Rajthofer.
Rajthofer je najavio da će do kraja 2014. godine čak 25 novih modela biti dodato u gamu proizvoda kompanije, uključujući mlađeg brata X6-ce, BMW X4.
- Kreirali smo premijum Sports Activity Vehicle segment. Do sada na tržištu nisu postojali automobili sa pogonom na sva četiri točka, a da su više 'sportskiji', najavio je direktor kompanije.
Od kasnih 1990-tih godina do danas, BMW je prodao čak 2,7 miliona automobila iz X porodice, a sledeća godina je ona u kojoj će u potpunosti zagospodariti X4, najavili su zvaničnici kompanije.
Ranije, direktori BMW-a najavili su da će X4 biti 4,65m dugačak i koristiti miks četvoro- i šesto-cilindričnih benzinskih i dizel motora pozajmljenih od modela X3, sa kojim deli platformu.
Interesantno je i da je prvi pre-proizvodni BMW i3, prvi high-tech električni mini model, sišao sa proizvodnih traka u Lajpcigu u januaru ove godine.
BMW i3 definitivno ove godine dolazi na tržište, a za ovaj model već vlada ogromno interesovanje, najavio je Rajthofer.

Izvor: Economy.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me