Utorak, Jul 10, 2012

Novi BMW X1 ostaje bez pogona na zadnjim točkovima

Kako bi smanjio troškove proizvodnje, BMW je odlučio da nova generacija njihovog najmanjeg crossovera dobije prednji pogon. BMW-ovi inženjeri će naime novi X1 napraviti na novoj platformi sa prednjim pogonom koja će biti osnova za buduće MINI-jeve automobile, ali i novi BMW serije 1 GT koji ćemo videti ove jeseni na Salonu automobila u Parizu.
Osim što će nova konfiguracija pogona doneti smanjenje troškova proizvodnje, ona će povećati i količinu prostora u putničkoj kabini. Nova UKL platforma koju Nemci trenutno razvijaju, uz pomenuti crossover, biće osnova i za novi Countryman i niz novih modela oba brenda. Kako bi X1 ipak imao pogon na sva četiri tročka, on će dobiti novo Haldex kvačilo, isto onakvo kakvo trenutno možemo naći na MINI Countrymanu.
Nova platforma sa prednjim pogonom znači da će BMW X1 ostati bez šestocilindričnih motora i da prelazi na one sa četiri cilindra. Iako zvaničnih informacija još uvek nema, postoji mogućnost da nova generacija malog crossovera dobije i 1,5 litarski trocilindrični agregat kakav će pokretati osnovnu varijantu budućeg GT-a serije 1.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me