Ponedeljak, Januar 16, 2012

Da li BMW pravi oybiljna off-road vozila?


Pitanje koje će zaokupiti mnoge ljubitelje off-road modela, ali i ljubitelje vozila kompanije BMW je može li ova kompanija da izradi ozbiljno off-road vozilo? Pre svega treba definisati šta je to ozbiljno off-road vozilo? Koje su potencijalne koristi kompanije u gradnji jednog ovakvog vozila? Ozbiljno off-road vozilo bi se moglo definisati kao off-road vozilo koje karakteriše konstantni pogon na sva četiri točka sa blokiranjem prednjeg, srednjeg i zadnjeg diferencijala.
Ovakvo vozilo bi trebalo da ima značajan klirens, najmanje 44cm, prag za ulazak, niže odnose stepena prenosa. Takođe, bogata fabrički obezbeđena oprema je veoma bitna u ovoj priči. Konačno, dizel pogon bi bio poželjan, naročito sa velikim obrtnim momentom, uz naravno efikasnost potrošnje goriva. 

Vozilo koje najviše podseća na off-road model u opsegu kompanije BMW trenutno je X5. Uprkos tome što može dosta dobro da izađe na kraj sa klizavim putevima, ovaj model teško da može da se snađe duboko u afričkoj ili južnoameričkoj džungli. BMW bi kreiranjem ovakvog modela imao tu korist što bi ušao na jedno potpuno novo tržište koje ima potencijal da donese značajna sredstva.
Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me