Petak, Januar 13, 2012

BMW X4 potvrđen, kao i 900 miliona $ ulaganja


Iz BMW-a su saopštili da će model X4 za nekoliko godina postati novi član njihove crossover porodice. U zvaničnoj potvrdi stoji još da će se novi X4 proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, u Južnoj Karolini, uz modele X3, X5 i X6. Takođe će biti uloženo i 900 miliona dolara i biće otvoreno 300 novih radnih mesta.
Ova informacija je objavljena za vreme održavanja ceremonije u znak sećanja na glavnu prekretnicu - 2.000.000 vozila izašao je s proizvodnih traka od 1994-te, kada je počela proizvodnja u SAD-u.
Frank-Petera Arndta, člana uprave BMW-ove grupacije odgovornog za proizvodnju je rekao kako kompanija planira da proširi ponudu X modela.Da će početi proizvodnja modela X4 kao i da se intezivno radi na otvaranju novih radnih mseta i da se fabrika priprema za proizvodnju novog modela.
"Oduševljen sam objaviti, da tokom iduće tri godine planiramo uložiti gotovo 900 miliona dolara. Ovom investicijom, mi ćemo biti u stanju proizvesti 350.000 jedinica", rekao je Arndt. "Ovo je jedna reakcija na rastuću globalnu potražnju za BMW X modelima."

Nije teško zaključiti da će novi X4 zauzeti mesto između već postojećih modela X3 i X5 koji će se uskoro pojaviti u novoj generaciji. Novi X4 biće znatno agresivnije dizajniran, slično kao i veći X6. Biće pravljen na platformi modela X3. Ovim modelom BMW će na tržištu parirati budućem Porsche Cajunu i Range Rovera Evoque, ali i drugim eventualnim novitetima u ovom delu crossover segmenta.
Od 1994-te, fabrika je doživela četiri proširenja, a ovde se proizvodilo 6 različitih modela BMW-a : 318i, Z3, Z4, X5, X6, X3. Zapošljavanje je sa 500 radnika koliko ih je bilo 1994-te poraslo na više od 7.000 koliko ih je zaposleno danas.

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me