Subota, Septembar 22, 2012

BMW na sajmu automobila Pariz 2012.

Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, BMW će predstaviti tri fascinantne koncept studije koje su  korak napred kada su u pitanju mobilnost u budućnosti, uživanje u vožnji i održivosti alternativnih pogona. BMW na ovaj način šalje impresivan signal kada je reč o efikasnosti, premium kvalitetu i inovativnim tehnologijama sa svojim najnovijim modelima u različitim segmentima.
Premijerno će biti predstavljen „BMW Active Tourer" koncept koji dolazi sa plug-in hibridnim pogonskim sistemom, koji uključuje i novi BMW-ov trocilindarski motor. Ukupna snaga će biti 190 KS, što će konceptu omogućiti da do 100 km/h ubrza za manje od 8 sekundi. Makismalna brzina mu iznosi 200 km/h, uz potrošnju od 2.5 litara/100 km.
Druga generacija BMW serije 1 sa troje i petoro vrata je već prisutna na evropskom tržištu, dok će na sajmu u Parizu biti predstavljena serija 1 sa xDrive pogonom  na sva četiri točka,  a prvi koji će moći da se pohvale sa novim sistemom pogona na sva četiri točka biće 120d i M135i.
Ostali noviteti uključuju i3 električni automobi i i8 plug-in hibrini sportski automobil. Jedna od glavnih zvezda biće i najnovija generacija ConnectedDrive info-zabavnog sistema, koji čini nova satelitska navigacija, novi iDrive Touch sistem i LTE mobilni internet.

BMW C Evolution model će takođe biti prikazan na ovom sajmu. Reč je o prototipu električnog skutera koji zadovoljava najviše zahteve vozača kada je reč o agilnosti i opsegu prelaska jednim punjenjem baterije.
Jedna od glavnih atrakcija definitivno je i premijera novog BMW serije 7 sa selektivnom izmenom dizajna enterijera i eksterijera. Najupečatljivija vizuelna izmena su opciona „full LED“ svetla.
Značajno poboljšanje može se osetiti u tehnologiji vožnje. Izmedju ostalog, svi modeli sada imaju osmostepeni automatski menjač kao standardu opremu i potrošnja goriva i emisija gasova je smanjena za do 25% zavisno od jačine motora.
Efikasnost BMW serije 3 Sedan naglašena je poboljšanjem motora. Reč je o novom BMW 316i Sedanu, koji je opremljen 1.6 litarskim motorom nove generacije sa 4 cilindra i „TwinPower Turbo“ tehnologijom.
BMW 320i EfficientDynamics Edition Sedan ne samo da ima istu štednju goriva kao i ostali modeli već i aerodinamičnu liniju i specifičnu postavku motora.
Novi „BMW M Performance“ nude prošireni izbor dodataka za BMW serije 1 sa troja vrata i BMW  Touring serije 3 koji će biti dostupni od jeseni 2012. godine. Komponente u oblasti vožnje, suspenzije, aerodinamičnosti i kabine pružaju uočljivo poboljšanje dinamičnosti vožnje, pojačanje jačine motora i smanjenje težine.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me