Sreda, Maj 30, 2012

BMW otvorio novu fabriku u severoistočnom delu Kine

BMW Brilliance Automotive je 24. maja otvorila svoju novu fabriku u severiistočnom Kineskom gradu Šenjang i time napravila viliki korak napred na najvećem svetskom tržištu automobila.
U novu fabriku je uloženo 1,5 milijardi evra, i moćiće do kraja 2013. godine da proizvede 200.000 vozila. Kina je jedna od BMW-ovih top tri tržišta u svetu i ima ogroman potencijal za dalji rast. BMW će u budućnosti povećati investicije u Kinu, a povećaće se i kupovina delova na kineskom tržištu.
Nova BMW fabrika kombinuje napredne tehnologije današnjice i ekološku proizvodnju po kojoj je BMW grupa čuvena.
Kina je BMW-ovo najveće tržište po prodaji u prvom kvartalu ove godine, nadmašujući Nemačku i Sjedinjene Američke Države.
Prilikom otvaranja fabrike, guverner provincije Lioning u kojoj se nalazi fabrika, je izjavio da bi u njoj uskoro mogla da počne proizvodnja nove serije 7 kao i Mini modela.
Mada to je malo realno jer su zvaničnici BMW-a rekli da kompanija nema takve planove. Inače Nemački proizvođač luksuznih vozila je u prvom kvartlau ove godine ostvario prihode od 18.29 milijardi evra što je uvećanje od 14.1% u poređenju sa podacima od prošle godine.

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me