Ponedeljak, Oktobar 31, 2011

Špijunske slike : BMW serije 4


Na internetu su se pojavile nove špijunske fotografije BMW-a Serije 4, novog modela baziranog na Seriji 3, koji je zapravo kupe verzija dotičnog sa izraženijim stajlingom i sportskom dinamikom. To je dokaz da će Bavarci svoje radikalne planove sprovesti u delo.
Takav potez je bio i za očekivati s obzirom na dobru prođu i popularnost Audija A5. BMW-ov kupe će stići krajem 2013., uz kabiolet verziju i nešto praktičniji „GranCoupe“ sa četvoro vrata koji će stići nešto kasnije.

Automobil na fotografiji je ekstremno kamufliran, ali bez obzira na to, jasno je da je reč o široj masci hladnjaka i nižem prednjem delu, dok je zadnji deo dobio uglađeniju, sužavajuću formu u skladu sa više sportskim imidžom.

Kada govorimo o motorizaciji, Serija 4 će većinu agregata podeliti sa Serijom 3, uz naglasak na 2,0 litarski TwinPower turbo sa 242 KS (328i) i 2,0 litarski dizel iz 320d. Sve verzije Serije 4 će dobiti EfficientDynamics tehnologiju koja između ostalog uključuje stop-start sistem, rekuperaciju kočione energije itd. Dostupne menjačke kutije su šestostepena manuelna i osmostepena automatska. Za očekivati je da Serija 4 bude nudila više opreme i mogućnosti personalizacije nego Serija 3, što znači i da će biti nešto skuplja.
Još jedan dodatak proizvodnoj paleti Serije 3, koji se očekuje, je Serija 3 GT „crossover“, koji bi trebalo da bude lansiran 2014. Taj model će biti veći i komforniji, karakterisaće ga veće međuosovinsko rastojanje, više prostora za putnike na zadnjim sedištima, kao i veći prtljažnik.
Izvor: vrelegume.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me