Utorak, Oktobar 25, 2011

BMW M planira da razvije sopstvenu marku automobila


BMW M odeljenje već duže vreme razmatra ideju razvoja sopstvenog vrhunskog supersportiste po uzoru na Mercedes-Benzov i AMG-ov SLS. Međutim, ideja je jedno, a realizacija, odnosno isplativost iste nešto sasvim drugo, otkriva za britanski magazin Autocar šef razvojnog odelenja BMW-a, Albert Biermann.
"Sa inženjerske tačke raspolažemo znanjem i tehnologijom potrebnom za razvoj takvog modela. U nekoliko navrata smo otvarali tu temu, ali nikada nismo uspeli da postignemo zadovoljavajuće parametre u poslovnom planu. Sve što radimo mora donositi novac", rekao je Biermann.
I dok bi BMW-ov odgovor na Mercedesov SLS po svemu sudeći morao da bude neisplativ projekat, namenjen podizanju ugleda marke, u M odelenju "guraju" još jednu ideju, Z4 M. Za sada je i ta ideja, međutim, u istoj situaciji kao i razmatrani supersportista.
Na kraju, Biermann se osvrnuo na trendove uvođenja dizel i hibridnih elektro pogona u sportske tržišne segmente. Tvrdi da je BMW-ov posao prodati automobile koji zadovoljavaju emocije i potrebu za zabavom, pritom koristeći tehnologije koje su trenutno dostupne, pa je nebitno radi li se o električnom pogonu ili hibridima.
O glasinama da bi u M modele ubrzo mogli da stignu dizel motori rekao je: "Nikada nećemo reći nikada ako tehnologija kakvu želimo postane dostupna."

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me