Mini prodao 500.000-ti automobil u SAD-u

11 godina nakon zvaničnog starta na tržištu SAD-a, Mini je saopštio da je u ovoj zemlji nedavno prodao svoj 500.000-ti automobil.
U Miniju (kao i u nemačkom BMW-u koji je vlasnik ovog britanskog brenda) su naravno zadovoljni i ponosi na ovaj rezultat, budući da su dokazali da mali automobil može da uspe na tom tržištu iako su mnogi u to sumnjali.
U prvoj godini prodaje (2002. godine) Mini je Amerikancima isporučio  24.950 automobila, dok se 2012. taj broj popeo na 66.123. Naravno, povećao se i broj modela u ponudi (standardni hatchback, Clubman, Cabrio, Countryman, Coupe , Roadster i najnoviji Paceman), kao i broj dilera. Takođe, Mini najavljuje da će do kraja ove godine povećati broj dilera sa sadašnjih 116 na oko 130.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 2 Gran Coupe za 2014/2015. godinu

Informacije o tome da BMW planira da ponudi nove verzije svoju buduće serije 2 (pored Coupea i Cabria) nisu novost, a nemački magazin Auto Bild je u svom poslednjem broju objavio novi render mogućeg izgleda buduće serije 2 Gran Coupe.
Ranije je najavljivano da bi serija 2 Gran Coupe trebalo da odgovara onima kojima je serija 3 prevelika ili jednostavno previše skupa, a "dvojka" Gran Coupe će imati atraktivniji izgled u odnosu na seriju 1, sa kratkim prepustima.
U ponudi bi trebalo da budu benzinski i dizel motori (sa 4 i 6 cilindara), u paru sa šestostepenim i osmostepenim menjačima, a pogon će biti na zadnjim točkovima.
U svakom slučaju, ovaj bavarski coupe sa 4 vrata će konkurisati modelima kao što su Mercedes CLA i najavljeni Audi A3 sedan.
Prodaja serije 2 Gran Coupe se očekuje krajem 2014. ili početkom 2015. godine.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW nudi 2014 M6 model opciono sa klasičnom manuelnom transmisijom

U svetu vrhunskih modela koji poseduju dual clutch transmisije i poluge promene stepeni prenosa na upravljaču retko se može videti da neki od vodećih modela ima pravu manuelnu transmisiju. BMW je odlučio da ponudi manuelnu transmisiju za 2014 M6 model.
Pored manuelne transmisije ovaj model u verziji za 2014. godinu je dobio još neke detalje, pa tako sada kao opciju kupci mogu da odaberu ugljeničko keramičke kočnice koje koštaju dosta novca, ali smanjuju masu vozila za 20kg.
Standardni model Serije 6 je dobio i xDrive sistem pogona na sva četiri točka i osmostepenu automatsku transmisiju. iDrive verzija je takođe unapređena novom grafikom i 3D navigacijom.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X4 Concept

BMW predstavlja koncept X4
Početkom 2014. godine, BMW će lansirati drugi po redu Sport Activity Coupe - X4 koji će se proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, USA, gde su do sada proizvedeni već poznati BMW X5, BMW X6 i BMW X3.
Novi član BMW Sports Activity Coupe porodice
Nakon svetske premijere prvog BMW X modela (BMW X5) 1999. godine, BMW X je dobio titulu Sport Activity Vehicle (SAV), kategorija u kojoj zadržava poziciju lidera na tržištu. Taj epitet je bio osnova za lansiranje novog modela u maju 2008. godine, kada je predstavljen BMW X6 – kao prvi Sports Activity Coupe (SAC).
Sa novim BMW konceptom X4, koji je po prvi put povezao robusni izgled BMW X modela sa sportskim karakterom BMW Coupe-a, BMW Grupa nudi prikaz nove generacije BMW X porodice.
Sportski karakter BMW koncepta X4 izražen je kroz njegove dinamične konutre kao i kroz proporcije.Sa dužinom od 4.648 mm, širinom od 1.915 mm i visinom od 1.622 mm, on postaje sinonim za sportsku eleganciju i moćnu robusnost. Pored izdužene haube, kratkih prepusta i uvučene kabine, ovaj model karakteriše i dugačko među osovinsko rastojanje od 2.810 mm, dok su 21-inčne aluminijumske felne poseban detalj na ovom modelu.
Na novom BMW konceptu X4 maska hladnjaka je okružena LED farovima sa dinamičnim konturama i ima trodimenzionalnu dubinu. Unutar svetala se nalaze šestougaone interpretacije prepoznatljivih duplih okruglih farova karakterističnih za BMW. Upadljive spoljašnje linije modela X4 stvaraju kontrast svetlosti i senke koji odiše osećajem agilnosti i snage. Zadnji kraj modela X4 uzima sportske karakteristike prednjeg dela i reprodukuje ih sa naglaskom na horizontalne linije koje, uz LED zadnja svetla, naglašavaju samu širinu zadnjeg kraja. Matirane crne površine čine da vozilo deluje niže i ističu snažni BMW X karakter zadnjeg kraja.
Savršene proporcije, čvrste strukture i brojni visoko kvalitetni detalje čine da X4 bez premca budi emocije u vama. Dinamičnost i stabilnost, koje su već očekivane od BMW-a, nadopunjuju izvrsne preformanse i savršena dinamika vožnje.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW 3-Series FLUIDUM art car by Andy Reiben

Download BMW in Ovi Store now.

Glamurozna izložba Rolls Royce automobila u BMW muzeju

Download BMW in Ovi Store now.