Nove špijunske slike BMW-a serije 6 Gran Coupe

  

 
 
 

Više o ovom modelu možete pročitati OVDE i ODVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Snimljen BMW 6 Gran Coupe

 
BMW-ov Gran Coupe concept je predstavljen na prošlogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, a tokom 2012. godine će se u prodaji pojaviti i serijska varijanta ovog automobila. 
Nakon brojnih rendera, evo i seta špijunskih slika koji pokazuju tu serijsku "šesticu" Gran Coupe. 
 
U ponudi BMW-a 6 Gran Coupe će biti paleta benzinskih i dizel motora, hibridna verzija, a pominje se i sportski M6 Gran Coupe. 

Download BMW in Ovi Store now.

Prve skice BMW serije 6 Gran Coupe

 

  
Svi se sećamo BMW-ove studije Gran Coupe koja je predstavljena na prošlogodišnjem Salonu automobila u Pekingu, a tokom 2012. godine bi se trebala pojaviti i serijska varijanta ovog automobila.
 
Naime BMW je ovih dana plasirao neke skice kako bi ovaj sportski Coupe sa četvoro vrata trebao izgledati. Premda nekih konkretnih informacija nema, novi Gran Coupe dimenzijama bi se trebao kretati u okvirima koncept verzije koja bi bila oko 5 metara dužine i sa visinom manjom od 140 cm. Ovim automobilom BMW bi konkurisao novom Mercedesu CLS i Audiju A7 Sportback.
 

Slike koje vidite opisuju oblik i detalje proizvodne verzije koja će se najverovatnije u prodaji naći početkom 2012. Upoređivanjem crteža proizvodne verzije automobila sa fotografijama konceptnog modela, vidimo da je BMW napravio neke suptilne styling promene prednjeg branika. Redizajnirana je i prednja rešetka (bubrezi), dok na zadnjem delu primećujemo drugačiji završetak izduvnih cievi.


BMW zvaničnici su izjavili da će njihov sportski coupe biti usko usklađen sa serijom 6 coupe, kako u smislu tehnologije / platforme, tako i cene. U ponudi će biti ista mešavina šest i osam-cilindričnih benzinskih i dizel motora zajedno sa osmostepenskim automatskim menjačem a  možda i šestostepenim ručnim menjač na određenim tržištima.

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 6 Cabrio by Hartge

 
Hartge je predstavio svoj paket opreme za doterivanje nove BMW-ove serije 6 Cabrio.
Paket za sada obuhvata Ultima alu felne od 19 inča, novi sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, a auto je sada i za 30 mm niži.
Kit zaokružuje i Hartge logo na volanu, patosnicama i na eksterijeru automobila.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 6 Gran Coupe najavljen za sledeću godinu

 
BMW je na prošlogodišnjem salonu automobila u Šangaju predstavio koncept Gran Coupe, a 2012 se očekuje seriska proizvodnja ovog modela.
Na internetu su se pojavili renderi koji pokazuju kako bi trebalo da izgleda ovaj model.
 
Gran Coupe sa Salona u Pekingu je koncept kupea sa četiri vrata, dužine 5 metara i sa visinom manjom od 140 cm, koji bi trebalo da bude glavni konkurent Mercedesovom novom CLS-u i Audijevom A7 Sportback-u.
 
U ponudi bi trebalo da se nađe čitava paleta motora za ovaj model, binzinski, dizel i hibridni, a naravno očekuje se i M varijanta.

Download BMW in Ovi Store now.

Snimljen i BMW 6 Series Coupe M-sport

 

Download BMW in Ovi Store now.

Head-Up Display u novom BMW-u serije 6 (Video)

 


Po proračinima BMW-a ljudima je potrebna 1 sekunda i 28 metara pri brzini od 100 km/h da vaš pogled prebacite sa puta na brzinomer. Da bi prevazišli ovaj problem BMW je novu seriju 6 opremio sa full-color Head-Up displejom.
Ovom tehnologijom se na "šoferci" prikazuju najvažnije informacije koje vam se pojavljuju u direktnom vidnom polju. Nova serija 6 će imati trodimenzionalni Head-Up displej koje će sadržati širok spektar boja kako bi što jednostavnije prikazivao važne informacije. Takođe posedovaće i veću rezoluciju grafike koja će omogućavati 3D sliku.
U informacije koje vam se prikazuju, a pri tom ne skreću vaš pogled sa puta, su sledeće : navigacija, ograničenje brzine, razna upozorenja, Night Vision obaveštenja kao i mnoge druge.
Visina i osvetljenje Head-Up displeja može se podešavati pomoću iDrive interfejsa.
Evo kako sve to funkcioneše u praksi:
 
 
 
 

  

Download BMW in Ovi Store now.