Još snažnija Alpina B5 Bi-Turbo

 


Alpina će predstaviti novu poboljšanu verziju B5 Bi-Turbo modela. Alpina B5 modifikovana verzija BMW-a serije 5 (za one koji nisu znali Tongue out).

4,4 litarsk sa twin-turbo V8 motor je pojačan za dodatnih 33 KS i 30 Nm, pa tako sada Alpina B5 ima 540KS i 730 Nm obrtnog momenta što je samo 20KS manje od fabričkog BMW-a M5 F10 sa 560KS. Ovo poboljšanje je dovoljno da auto do stotke stiže za 4,5 sekundi (za 0,2 sec bolje od dosadašnje verzije), a maksimalna brzina iznosi 319 km/h.

Po navodima Alpine, prosečna potrošnja goriva iznosi 10,5 litara na 100 km, a emisija CO2 je 244 grama po km. Pojačani B5 Bi-Turbo bi trebalo da se pojavi i na Salonu automobila u Ženevi sledećeg meseca, pa više detalja sledi.

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serija 3, serija 1 i serija 5 sa M Performance delovima


BMW je svojim dilerima u Evropi nedavno već predstavio novu seriju 3 sa M Performance delovima, dok će šira javnost ovakvu "trojku" moći da upozna početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.
To znači da je serija 3 sa M Performance delovima između ostalog dobila crne trkačke trake, M točkove, gloss black "bubrege", prednji spojler od ugljeničnih vlakana, zadnji difuzor, nove pragove, retrovizore od ugljeničnih vlakana, sportski podešeno ogibljenje, jače kočnice, kao i doterani enterijer (M volan, alkantara, pedale od nerđajućeg čelika, elementi od ugljeničnih vlakana...).
Takođe, u Ženevi će biti izloženi i BMW 125i sa M Performance delovima i Serija 5 sa M Performance delovima.
Ovakav BMW 125i (pod haubom ima 2,0 litarski četvorocilindrični TwinPower Turbo benzinac sa 160 kW/218KS i 310 Nm obrtnog momenta) odlikuju BMW M Performance aerodinamički paket, gloss black "bubrezi", kućišta retrovizora od ugljeničnih vlakana, 19-inčni BMW M Performance alu točkovi, BMW M Performance kočioni sistem, BMW M Performance trake, BMW M Performance volan, BMW M Performance pedale od nerđajućeg čelika, alkantara u enterijeru...

BMW serija 5 sa BMW M Performance delovima se između ostalog ističe aerodinamičkim kitom, kućištima retrovizora od ugljeničnih vlakana, gloss black "bubrezima", M točkovima od 20 inča, modifikovanim ogibljenjem i doteranim enterijerom (M volan, alkantara, pedale od nerđajućeg čelika...).

U ponudi će biti i BMW M Performance Power Kit za četvorocilindrične dizel motore u modelima 120d, 320d i 520d (snaga je sa 135 kW/184KS povećana na 147 kW/200KS i 420 Nm).


Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 najpoželjnija limuzina na svetu


Jedna od najcenjenijih istraživačkih svetskih agencija J.D. Power proglasila je BMW-ovu seriju 5 najprivlačnijim automobilom srednje klase.

BMW serija 5 je dobila maksimalnih pet zvezdica, a kriterijumi su bili dizajn, performanse, udobnost, kvalitet unutrašnjosti, te ukupna stililzacija automobila.

U BMW-a su presrećni zbog nagrade koju im je uručila renomirana američka kompanija, a prodajni rezultati dokaz su da J.D.Power ne greši.

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 (F10) by Vossen


Tjunerska kuća Vossen je pripremila tjuning paket za BMW seriju 5 (F10) koji podrazumeva novi aero body kit, kao i nove aluminijumske felne.

U aero bidy kit spadaju redizajnirani prednji branik sa spojlerom i masivnim usisnicima za vazduh, set novih pragova, novi zadnji branik sa difuzorom, spojler na poklopcu prtljažnika, otvor za vazduh na haubi...

Centralni element ovog modela je set 20“ Vossen CV3 točkova koji koriste konkavni petokraki dizajn i koji nude agresivni izgled i tamnu boju.

Vossen je takođe dodao boju za angel eyes ovog vozila, ali je izbor dosta diskutabilan, pa je možda bolje da je boja ostala izvan projekta. 

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Vorsteiner VMS-F10 basiran na BMW seriji 5


Tjuning kuća Vorsteiner je predstavila svoju tjuniranu verziju BMW-a serije 5. Novi "doterani" model je nazvan Vorsteiner VMW-F10.

Kao što se na slikam vidi promenjen je prednji branik, zadnji branik, zadnji difuzor, kao i aluminijumske felne. 

Postavljen je i novi izduvni sistem sa kojim je 5-ica dobila dodatnih 12 KS, bar tako pokazuje Dyno test.

Cena za sada nije poznata.

Download BMW in Ovi Store now.

Aero Kit za BMW serije 5 by Prior Design


Prior Design je obogatio svoju ponudu predstavivši novi Aero Kit za BMW sejue 5 f10. U novi paket za atraktivniji izgled serije 5 spadaju izmenjeni prednji branik sa spojlerom, set pragova, zadnji difuzor i diskretan zadnji krovni spojler od ugljeničnih vlakana. 

U ponudi Prior Design-a se nalazi i novi izduvni sistem sa četiri izduvne cevi i komplet novih aluminijumskih felni.

Ceena paketa za sada nije poznata.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW serije 5 Titanium Exhaust by Vorsteiner


Vorsteiner je predstavio svoj novi titanijumski izduvni sistem za BMW serije 5. Novi izduvni sistem ima dvostruki kanister sa duploim izduvnim cevima. Sa novim izduvnim sistemom automobilu je smanjena težina, dobija lepši zvuk.
Na snimku ispod je za predstavljanje ovog izduvnog sistem korišćen BMW 535i

Download BMW in Ovi Store now.