BMW serije 5 by Vorsteiner

Američki tjuner Vorsteiner najavio je da će na leto biti dostupan njihov novi VMS aerodinamički kit namenjen BMW-u serije 5 (F10).
Vorsteinerov VMS aero body kit sadrži izmenjeni prednji branik sa velikim otvorima za vazduh, prednji spojler od ugljeničnih vlakana, set pragova, kao i zadnji difuzor i zadnji spojler od ugljeničnih vlakana. 

U ponudi će se naći i set novih desetokrakih točkova i novi izduvni sistem. Cena nije poznata i biće naknadno objavljena.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 5 GT razočarao prodajom


Bavarski crossover, serija 5 GT, na Starom kontinentu je bio zamišljen kao luksuznija verzija standardne "petice", ali s one strane "velike bare" ovim modelom su zamenili seriju 5 karavan.
Nemci su naime verovali da će prostranija serija 5 GT privući ljubitelje karavana, ali rezultati pokazuju da ih je BMW samo oterao Mercedesu. Bavarci su u prvom kvartalu 2011. prodali svega 720 primeraka, što je premalo s obzirom na očekivanu prodaju od 4.000 do 8.000 primeraka godišnje. Prošle godine je BMW prodao svega 2.848
automobila.
Jedino u čemu se serija 5 GT pokazala uspešnom, piše Automotive News, je u takozvanom kanibalizovanju prodaje sestrinskog modela. Naime, zbog serije 5 GT za 10-ak odsto se smanjila prodaja skuplje serije 7, budući da su kupci zaključili da za manje novca dobijaju podjednaki luksuz.
Mada američki predstavnici BMW-a redom žale za serijom 5 karavan, Nemci za sada ne razmišljaju o toj opciji.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 5 Series “Ultimate Driving Machine” (Video)

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 535d M Sport vs Jaguar XF Diesel S na Fifth Gear testu (VIDEO)

 
Fifth Gear je suprostavio BMW 535d M-sport i Jaguar XF Diesel S na stazi Assen (Holandija). Oba automobila pokreću šestocilindrični turbo dizel motori.
BMW 535d M-sport pokreće šestocilindarski motor koji sadrži BMW TwinPower Turbo tehnologiju za proizvodnju 300 KS i 600 Nm obrtnog momenta. BMW 535d ima potrošnju goriva od 6.1 litre na 100 km. BMW tvrdi da ovaj automobil dostiže 100 km/h za 5,7 sekunde.
Jaguar XF Diesel S pokreće 3,0-litarski AJ-V6D Gen III dizel motor koji isporučuje 275 KS. Jaguar XF Diesel S ubrzava do 100 km/h za 5,9 sekundi, dok najveća brzina je ograničena na 250 km/h.
Šta mislite ko je bio brži? Pogledajte snimak i saznaćete.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 5 plug-in hybrid

Sledećeg meseca na salonu automobila u Šangaju biće premijerno predstavljen BMW serije 5 sa hibridnim pogonom. BMW se udružio sa kineskim partnerom, kompanijom Brilliance China Automotive radi razvoja električnih vozila koji će biti proizvođeni u Kini na bazi serije 5.

Električna serija 5 je posebno dizajnirana za kinesko tržište i biće dostupna sa većim međuosovinskim rastojanjem. Svi detalji tek treba da budu otkriveni, ali predpostavljam da će neke od tehnologija primenjena na BMW-u ActiveE ili MINI E biti implementirane i u ovaj model.

     
Na salonu automobila u Pekingu 2010 godine BMW je već predstavio seriju 5 kao električni koncept koji se zasnivao na predhodnoj generaciji, modelu E60. Tadašnji model se zvao ECHO i bio je zajednički projekat BMW-a i Tongji univerziteta. 

 

U međuvremenu već su počele da se pojavljuju slike nove serije 5 koja bi bila pokretana elektrišnim motorom.

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11