Vraća se BMW Taxi Ring, ali bez Sabine

 
Već ranije smo pisali da će slavni BMW M5 E60 Ring Taxi biti zamenjen sa BMW M3 E90 modelom koji je već dostupan za vožnju.

Nažalost, čini se da, kako se i očekivalo, Sabine Schmitz više neće biti vozač Taxi Ringa. Od sada tu funkciju preuzimaju instruktori iz BMW Driving Experience programa.

Sabine Schmitz je inače poznata kao vozačica BMW-a M5 "Ring Taxi" na poznatoj stazi Nürburgring. Tu stazu je prošla više od 20.000 puta, oko 1200 godišnje, stoga je dobila nadimak "Queen of the Nürburgring" i "najbrži taksista na svetu".
 

Download BMW in Ovi Store now.

Nove špijunske slike BMW-a 335i (F30)

 
Ovo su najnovije špijunske fotografije novog BMW-a 335i F30 u alpsko belom izdanju. Premijeru će doživeti u novembru u Londonu, i to samo zbog predstojećih Olimpijskih igara 2012, dok je svetska premijera zakazana za Ženevski sajam automobila u martu 2012.

Kao što je uobičajno, serija 3 (F32) Coupe bi trebala debitovati godinu dana kasnije. Active Hybrid serija 3 (F30) kao koncept će takođe biti prikazana u Ženevi, a tu je i serija 3 GT (Gran Turismo), koji je već par puta uslikan tokom testiranja.
 

Očekuje se čitava paleta turbo motora. 28i verovatno će pokretati isti N20 turbo 4-cilindrični agregat koji pokreće i X1 xDrive28i i predstojeći Z4 sDrive28i, a F30 335i/340i pokretaće turbo 6-cilindarski motori.

Više pažnje posvetićemo enterijeru, pošto su ipak ovo prve fotografije koje za razliku od prethodnih špijunskih slika, malo više toga otkrivaju. Jedino što bi spomenuli kod eksterijera su nove felne koje do sada još nismo viđali.

Što se enterijera tiče, primjećujemo novi Control Display koji je uveden u seriju 1 (F20) i trenutnu seriju 6. Verovatno će se u ponudi naći 6,5 ili 8,8-inčni ekran visoke rezolucije.

Takođe primjećujemo i Auto Start / Stop funkciju koja se nazire u području brzinomera, odnosno dodatne oznake "Ready" ili "OFF" koje olakšavaju uvid u stanje motora.

Nazire se i Black-panel instrument tabla koja je prvi put korišćena u BMW seriji 7 (F01), a sada je primenjena i na BMW-u 5 Gran Turismo, kao i novoj seriji 1 (F20). 

Konačno, špijunske slike otkrivaju BMW-ov Lane Change Warning sistem koji će biti dostupan za F30. Senzori na svakoj strani kontinuirano će proveravati automobile u lievoj ili desnoj traci. Ako je automobil otkriven, trougao u kućištima spoljnih ogledala će se upaliti i volan će vibrirati.

Bavarski proizvođač najavio je kako će aktuelna serija 3 s proizvodnih traka prestati silaziti u oktobru ove godine.

Download BMW in Ovi Store now.

Hardcore verzija BMW-a M3 za kraj

 
Prema nekim glasinama BMW priprema posebnu ediciju M3 modela sa kojom ova generacija oprostila od tržišta i najavila novi model koji stiže sredinom 2012.
Po dosadašnjim saznanjima ovaj model će imati isti 4,4 V8 motor kao M3 GTS, što jasno govori da će biti snažniji lakši i brži. Promene će doživeti i ogibljenje, izduvni i kočioni sistem.
Za sada nisu poznate tačne performanse, ali se moše očekivati da snaga motora bude oko 455 KS. Od 0 do 100 km/h trebalo bi da stiže za manje od 4,5 sekundi, a najveća brzina oko 300 km/h

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Performance Center isprobao driftovanje na stazi Lime Rock

 

Download BMW in Ovi Store now.

Handsfree vožnja sa BMW-om 330i (Video)

 
Nekoliko odabranih novinara je bilo pozvano na stazu Laguna Seca da bi isprobali BMW 330i u ulozi trenera na stazi. Možda ćete se setiti ovog automobila ako ste pratili popularnu britansku emisiju Top Gear, kada Jeremy Clarkson proživljava svoje najveće strahove prilikom vožnje.
Baš kao što je IBM napravio kompjutere koji mogu da nadmaše ljude u šahu, BMW je napravio auto koji može pobediti prolazno vreme. OK, najbolji vozači još uvek mogu pobediti ovaj automobil, ali u dogledno vreme bi i to moglo da se promeni. 
Ubrzanje, kočenje i upravljanje, sve je kontrolisano od strane kompjutera. Eventualno su ruke "vozača" pozicionirane u blizini upravljača u slučaju da kompjuter iznenadi, ali pošto je više od 19.000 kilometara testiranja iza ovog automobila, nema straha. U prilog tome ide i informacija da je ovaj automobil već prošao obimna testiranja na Hockenheimu i Nordschleifeu. 
Automobil koristi kombinaciju informacija koje dobija iz GPS-a, pratećih repetitora, on-board kamera, senzora, a sve u svrhu obuke vozača kako bi im se prezentovala idealna linija na stazi. Vozač nakon toga može da isproba da sam prođe stazu, a kasnije da podatke prebaci na kompjuter i uporedi sa idealnom linijom i vidi odstupanja, odnosno da vidi gde je najviše grešio. Koliko je usavršen ovaj automobil govori i činjenica da automobil koji ih je pratio, a radilo se o jačem modelu 335i, nikako nije mogao da se približi, a kamoli da prestigne ovaj automobil. Pre same prezentacije na stazi Laguna Seca, pala je kiša, međutim ovaj sistem koristi informacije koje dobija putem senzora i prilagođava vožnju u skladu sa uslovima na stazi.
Sigurno se pitate šta je sledeće? Inženjeri nadograđuju sistem koji će biti u mogućnosti da snimi sve neravnine i površinske nepravilnosti oko staze kako bi automobil bio još precizniji i tačniji.
 
 

Download BMW in Ovi Store now.

Nova američka reklama za BMW serije 3

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3 ... 21 22 23 24 25 26 27  Sledeći»