BMW 1 Series M Coupe by TechTec

 
Nemačka tjunerska kuća TechTec je vlasnicima novog BMW-a 1 M Coupe ponudila tri paketa za pojačanje njegovog šestocilindričnog motora koji u fabričkom izdanju ima 340KS i 450 Nm. 
Prvi nivo podrazumeva pojačanje na 380KS i 580 Nm, drugi nivo znači još 20KS više, dok najjača verzija raspolaže sa 450KS i 630 Nm obrtnog momenta.
 
Ovako poboljšan BMW 1 M Coupe od 0-100 km/h ubrzava za samo 4,1 sekundu.U paketu se pored pojačanja motora nalazi i Akrapović titaniumski izduvni sistem i modifikovano KW ogibljenje.

Download BMW in Ovi Store now.

Promo video : novi BMW serije 1

 

 

Više o novom BMW-u serije 1 možete pročitati OVDE. 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serija 1 i 3 Coupe (Cabrio) postaju serija 2 i 4?

 
Pozivajući se na neimenovane izvore iz BMW grupacije, britanski Car Magazine piše da BMW planira da sledećoj generaciji serije 1 i serije 3 Coupe (Cabrio) promeni ime u serija 2, odnosno serija 4.
Naslednici E92 serije 3 Coupe će postati serija 4 Coupe (F32), dok će E93 serija 3 Cabrio postati serija 4 Cabrio (F33). Sledećoj generaciji serije 1 Coupe i Cabrio (F22 i F23) ime će biti promenjeno u seriju 2 Coupe i Cabrio. U prilog tome ide i informacija da je BMW nedavno zaštitio naziv M2, pa je tako plasirao još jedan dokaz da će sledeća serija 1 Coupe zaista biti preimenovana u seriju 2. Isto tako zaštićene su i oznake 228, 230, 235. Mnoge muči najveće pitanje: ako BMW serija 3 Coupe i Cabrio postanu nova serija 4, da li to znači da će legendarni BMW M3 postati BMW M4?
 
 
Još pre desetak godina je postojala glasina da BMW planira da promeni ime serije 3 Coupe u seriju 4, a sada nakon deset godina ista tema je ponovo postala aktivna i izaziva burne rasprave na forumima i web portalima.
BMW je očigledno inspiraciju našao u Audiju. Naime, Audi sledi sličan put sa sportskim verzijama A4 i A6, odnosno Coupe verzije su preimenovane u A5 i A7 (umesto da koriste oznake A4 Coupe i A6 Coupe). Mercedes je s druge strane pokušao da koristi različite nazive za svoje Coupe i Cabrio modele, ali se nedavno vratio na svoj stariji sistem imenovanja jednostavnim dodavanjem Coupe i Cabrio naziva svojoj C i E klasi.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW 1M Coupe vs betonski zidovi

 
Ovo je sigurno video dana, a možda i meseca, dolazi iz Canade i daje nam uzbudljiv pogled na BMW 1M Coupe.  
Umesto da koristi uobičajen način testiranja na stazi sa postavljenim čunjevima, BMW je odlučio koristiti betonske zidove sa otvorima kroz koje automobil mora proći u određenom položaju.
Samo ukratko, ako još neznate, par osnovnih informacija o ovom automobilu. BMW 1 M Coupe pokreće modifikovani N54 motora što ga čini uz X5 M i X6 M trećim M modelom s turbo motorom. Osim toga 1 M Coupe je prvi M automobil serije 1. Razvija 340 KS i 450 Nm s tim da je još 50 u overboost funkciji. Ubrzava do 100 km/h za 4,9 sekundi. 
A sad ono glavno "ludi video"

Download BMW in Ovi Store now.