Sreda, April 24, 2013

BMW razmišlja o Seriji 1 sedan

Podstaknut nedavnim dolaskom limuzinske verzije Audija A3, BMW je počeo ozbiljno da razmišlja o tome da isto učini sa svojom Serijom 1. Ako realizuje taj plan, BMW će ući na najveći pojedinačni segment automobila u svetu, koji je samo u Kini "težak" preko 5 miliona automobila godišnje.
Šef prodaje i marketinga u BMW-u, Ian Robertson, ostao je prilično oprezan kada je u pitanju davanje izjava o takvom planu:"BMW se nikad anije stideo da zakorači u novi segment. U ovom trenutku nemamo planova za to, ali da li to želimo? Videćemo..." Razvijanje Serije 1 sedan je jedna od opcija za BMW, dok je druga da to učini sa Minijem:"Ne verujem da će se to uraditi sa Minijem jer bi on na taj način izgubio deo svoje privlačnosti" - dodao je Robertson.
Ako se pojavi Minijeva limuzina, ona neće biti ograničena samo na kinesko tržište.
BMW je u poslednjih par godina uložio velika sredstva za razvoj automobila u nižim segmentima, a poseban fokus je bio na razvijanju platforme za automobile na prednji pogon. Plan je da na toj platformi bude bazirano čak 20 modela (Robertson je naveo da je 11 već odobreno i u fazi razvijanja). Prvi model na toj platformi će biti nova generacija Mini Coopera, a slediće produkcijska verzija BMW-ovog koncepta Active Tourer.

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me