Petak, Maj 25, 2012

Najavljen BMW serije 1 sedan


BMW je novu seriju 1 prvo predstavio u hatchback verziji sa 5 vrata, nedavno su objavljene slike verzije sa troja vrata (imaće premijeru početkom juna na Salonu u Lajpcigu), a sada su se pojavile i informacije o seriji 1 u klasičnoj sedan verziji sa četvoro vrata.
Buduća serija 1 sedan (naravno, sa zadnjim pogonom) se opisuje kao duhovni naslednik nekadašnje serije 3 E30, u prodaji će se pojaviti 2015. godine i biće namenjena pre svega tržištima Severne Amerike i Kine.
"Jedinica" sedan će konkurisati budućem Audiju A3 sedan i Mercedesu CLA, ali će pre toga Bavarci kupcima ponuditi naslednike sadašnje serije 1 coupe i cabrio (kodnih oznaka F22 i F23)
U svakom slučaju, serija 1 sedan će u ponudi imati četvorocilindrične i šestocilindrične motore, kao opcija će biti ponuđen i pogon na sva četiri točka, a razmišlja se i o električnoj verziji.
U početku će se ovaj sedan proizvoditi u fabrici u Lajpcigu, u Nemačkoj, a kasnije će proizvodnja možda biti organizovana i u BMW fabrici Shenyang u Kini.

Izvor– Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me