Video : BMW 730d digut u vazduh za potrebe filma "Die vierte Macht" u kome igra i Rade Šerbedžija

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 750Li xDrive Individual Pure Black


Specijalno za rusko tržište BMW je pripremio ograničenu seriju od svega 50 komada modela serije 7.

Limitirana serija pod nazivom Individual Pure Black napravljen je na bazi modela 750Li xDrive. Za pogon je zadužen 4,4 litarski twin-turbo V8 motor koji razviaj 407 konja.

BMW 750Li xDrive Individual Pure Black karakterišu Black Sapphire boja, bi-xenon prednja svetla, 19-inčne aluminijumske felne, Black Chrome detalji (kvake na vratima, kućišta retrovizora, "bubrezi", izduvne cevi...), zatim piano black detalji, koža i alkantara u enterijeru, el. podesiva sedišta sa memorijom i masažom, četvorozonski klima uređaj, Bluetooth, HiFi Professional System, head-up display, kamera za vožnju unazad...
Cena iznosi 123.301 evra.

Download BMW in Ovi Store now.

Nove špijunske slike BMW-a BMW 7 Facelift

 

 

 

 
 

 

  

Download BMW in Ovi Store now.

Sledeća generacija BMW serije 7 koristiće elemente od ugljeničnih vlakana


U nedavnom intervjuu, BMW-ov šef za istraživanje i razvoj otkrio je da će novu generaciju serije 7 karakterisati elementi od ugljeničnih vlakana. Govoreći za Autocar, Klaus Draeger rekao je da će buduća serija 7 kombinovati karbonska vlakna, aluminij i čelik.

To znači da možemo očekivati lagane materijale koji će se koristiti pri izradi krova, poklopca motora, kao i poklopca prtljažnika. Ove promene omogućiće sledećoj generaciji serije 7 značajno smanjenje težine u odnosu na trenutni model, tako da ujedno očekujemo i manju potrošnju goriva i emisiju CO2.

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunske slike: BMW 7 Facelift sa M Sport paketom


BMW već uveliko radi na nastupajućoj seriji 7. Špijunske slike nam pokazuju da je nova "sedmica" podvrgnuta faceliftu. Najekskluzivniji model BMW-a prolazi kroz umereni proces redizajniranja kako spoljašnosti tako i unutrašnjosti.

Tako će F01 i F02 verzije modela serije 7 LCI karakterisati kompletna LED koja su redizajnirana da izgledaju uglađenija i manjih dimenzija. Zadnja svetla su ostala nepromenjena i neznatno tamnija nego kod trenutnog modela. Svi LCI modeli Serije 7 će dobiti indikatore pokazivača pravca u kućištu bočnih retrovizora.

Od pogonskih agregata se očekuje 3.0L tri-turbo dizel jedinica koja je viđena kod modela Serija 5 i 6 koja razvija 381ks.

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Ko kaže da BMW 760Li nije zabavan za vožnju

Download BMW in Ovi Store now.

Obnovljeni BMW serije 7 ma Salonu u Ženevi

  


Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi BMW će predstaviti veliki broj noviteta. Pored već najavljenih, poboljšani BMW X6 i nova M Performance gama, BMW će u ženevi predstaviti i doteranu seriju 7. Slike koje imate prliku da vidite su najnovije špijunske fotografije serije 7 koja prolazi kroz poslednja testiranja pred Ženevski sajam.

Na petoj generaciji BMW-a serije 7 su uočljive suptilne promene. Sedmica je dobila drugačije svetlosne sklopove (Angel eye) izvedene pomoću LED tehnologije, kroz blagi redizajn su prošla i zadnja svetla, tu su i novi pokazivači pravca koji su smešteni u kućišta retrovizora.

To je otprilike sve što se tiče promena spoljašnjeg izgleda u odnosu na aktuelnu seriju 7. naravno nova sedmica će dobiti i novi enterijer, drugačiju instrument tablu, novi osmostepeni automatski menjač, a očekuje se i niz novih tehnoloških rešenja koja će postati sastavni deo ove limuzine.

Šestostepeni automacki menjač će biti zamenjen novim ZF osmostepenim menjačem, dok bi motori trebali da dožive manje promene koje su usmerene ka većoj ekonomičnosti, a takođe i većoj snazi kojom raspolažu. BMW-ovi inženjeri su otkrili da će novi V8 benzinski agregat karakterisati "Cylinder dimming system" koji će povećati ekonomičnost i samnjiti emisiju CO2.
BMW 750xd će imati isti 3-litarski tri-turbo dizel motor koji je nedavno predstavljen u modelima 550d, X5 M50d i X6 M50d. Motor će razvijati 381 KS, a biće predstavljen u Ženevi. BMW 740i će zameniti motor sa motorom oznake N55B30, koji proizvodi 320 KS. BMW 750i će sada koristiti N63B44TU agregat koji proizvodi 450 KS.
Dizelski motori takođe će biti ažurirani. BMW 730d i 740d modeli razvijaće sada 258 i 313 KS. Za top model, BMW 760i (N74 twin-turbo V12) nema reči o povećanju snage.

 

Download BMW in Ovi Store now.