Utorak, Januar 31, 2012

Obnovljeni BMW serije 7 ma Salonu u Ženevi

  


Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi BMW će predstaviti veliki broj noviteta. Pored već najavljenih, poboljšani BMW X6 i nova M Performance gama, BMW će u ženevi predstaviti i doteranu seriju 7. Slike koje imate prliku da vidite su najnovije špijunske fotografije serije 7 koja prolazi kroz poslednja testiranja pred Ženevski sajam.

Na petoj generaciji BMW-a serije 7 su uočljive suptilne promene. Sedmica je dobila drugačije svetlosne sklopove (Angel eye) izvedene pomoću LED tehnologije, kroz blagi redizajn su prošla i zadnja svetla, tu su i novi pokazivači pravca koji su smešteni u kućišta retrovizora.

To je otprilike sve što se tiče promena spoljašnjeg izgleda u odnosu na aktuelnu seriju 7. naravno nova sedmica će dobiti i novi enterijer, drugačiju instrument tablu, novi osmostepeni automatski menjač, a očekuje se i niz novih tehnoloških rešenja koja će postati sastavni deo ove limuzine.

Šestostepeni automacki menjač će biti zamenjen novim ZF osmostepenim menjačem, dok bi motori trebali da dožive manje promene koje su usmerene ka većoj ekonomičnosti, a takođe i većoj snazi kojom raspolažu. BMW-ovi inženjeri su otkrili da će novi V8 benzinski agregat karakterisati "Cylinder dimming system" koji će povećati ekonomičnost i samnjiti emisiju CO2.
BMW 750xd će imati isti 3-litarski tri-turbo dizel motor koji je nedavno predstavljen u modelima 550d, X5 M50d i X6 M50d. Motor će razvijati 381 KS, a biće predstavljen u Ženevi. BMW 740i će zameniti motor sa motorom oznake N55B30, koji proizvodi 320 KS. BMW 750i će sada koristiti N63B44TU agregat koji proizvodi 450 KS.
Dizelski motori takođe će biti ažurirani. BMW 730d i 740d modeli razvijaće sada 258 i 313 KS. Za top model, BMW 760i (N74 twin-turbo V12) nema reči o povećanju snage.

 

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me