MINI i iz Indije

Otkada je MINI-ja njegovi automobili su se oduvek proizvodili širom sveta. Povratnički primerci od 2001. međutim nisu prelazili granicu Starog kontinenta. Bar do sada jer će od kraja ove godine oni silaziti sa proizvodnih traka u Indiji, istih onih u Chennaiju sa kojih silaze i BMW-ovi automobili.
Razlog prebacivanja dela proizvodnje u Indiju je ekonomske prirode pa će BMW i MINI tako ne samo uštedeti novac na radnoj snazi već i podebljati prisustvo ovog brenda na azijskom i indijskom tržištu. Otkada je početkom prošle godine MINI otvorio prvo zastupništvo u Indiji tamo su prodata 302 automobila.
Dolazak proizvodnje u Indiju i veća prisutnost u tamošnjim medijima bi tu brojku trebalo da višestruko uvećaju. Prvi primerci koji će se u Chennaiju proizvoditi uz BMW-ovu seriju 3 i 5, kao i crossovere X1 i X3 biće dizelski Cooper i Countryman te Countryman pokretan benzinskim motorom.

Download BMW in Ovi Store now.

Mini taxira Beograđane za dž!

Beograđani su danas imali prilike da vide tri Mini-ja koji su građane taksirali po gradu za dž. Građane – tviteraše, preciznije. Naime, ova akcija je uvod u #minitaxiup koji se popodne održava, a lokacija je tviteraška Meka – CoffeeShopHQ na Novom Beogradu.
One najsrećnije provozaće Mini Cooper S sa 200ak konja ispod haube, a tu su i Countryman i osnovni Cooper model. Reakcije ljudi po gradu su neverovatne, a na ruku organizatorima ide i to što je danas prvi pravi prolećni dan u Beogradu i ulice su pune!
Mini Taxi i dalje krstari gradom, pratite hashtag, tvitnite, možda i vas pokupe Laughing.
Izvor: Totalcar.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: MINI Paceman JCW vs BMW M135i

Download BMW in Ovi Store now.

Mini prodao 500.000-ti automobil u SAD-u

11 godina nakon zvaničnog starta na tržištu SAD-a, Mini je saopštio da je u ovoj zemlji nedavno prodao svoj 500.000-ti automobil.
U Miniju (kao i u nemačkom BMW-u koji je vlasnik ovog britanskog brenda) su naravno zadovoljni i ponosi na ovaj rezultat, budući da su dokazali da mali automobil može da uspe na tom tržištu iako su mnogi u to sumnjali.
U prvoj godini prodaje (2002. godine) Mini je Amerikancima isporučio  24.950 automobila, dok se 2012. taj broj popeo na 66.123. Naravno, povećao se i broj modela u ponudi (standardni hatchback, Clubman, Cabrio, Countryman, Coupe , Roadster i najnoviji Paceman), kao i broj dilera. Takođe, Mini najavljuje da će do kraja ove godine povećati broj dilera sa sadašnjih 116 na oko 130.

Download BMW in Ovi Store now.

Skandalozna ponuda Anastasije Buđić

Tokom vikenda, VB Leasing je organizovao nesvakidašnju promociju na Sajmu automobila – Anastasija Buđić, PlayBoy zečica, je u ulozi savetnice za leasing, predstavila sve pogodnosti ovog leasinga.
Prilikom obilaska Sajma automobila, Anastasija je sa atraktivnim promoterkama VB Leasing kuće, posetila i štand MINI automobila gde se fotografisala pored Paceman i Countryman modela. Kako smo saznali, Anastasijina želja je da jednog dana vozi roze MINI.
PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Ivan Ivanović posetio MINI štand

Poznati voditelj, Ivan Ivanović, u subotu, 23.03. posetio je Sajam automobila, i bio specijalan gost na MINI štandu.
Ivan Ivanović je na štandu proveo više od tri sata u razgovoru sa potencijalnim kupcima MINI automobila, ali i ostalim fanovima koji su želeli da se fotografšsu. Ivan je od nedavno i sam vlasnik MINI-ja, pa je ovo bila idealna prilika da svoja pozitivna iskustva prenese svim ljubiteljima ove marke automobila.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Proizveden 250.000-ti Mini Countryman

Nakon dve i po godine na tržištu, sa proizvodnih traka je sišao jubilarni, i to 250.000-ti primerak Minijevog Countryrmana.
Proizvodnja se inače odvija u Magna Steyr fabrici u Gracu u Austriji gde je za ovu priliku održana i manja svečanost.
Countryman privlači pažnju činjenicom da se radi o Miniju koji ima pet vrata, pet sedišta, prtljažnik zapremine od 370 do 1170 litara i da je dostupan i sa ALL4 pogonom na sva četiri točka.
Prošle godine Mini je širom sveta plasirao više od 100.000 primeraka Countrymana (102.250 komada), najpopularnije su Cooper S i Cooper verzije, a 37% od ukupnog broja prodatih primeraka u 2012. čine dizel verzije (iako Mini dizel verzije ne nudi na svim tržištima).

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.
1 2 3 4 5 6  Sledeći»