Nedelja, Jun 02, 2013

Novi BMW M3 krajem godine

Britanski magazin Auto Express u novom broju najavljuje novi BMW M3, za koji se kaže da će biti lakši, snažniji, agilniji i brži od modela koji zamenjuje.
Britanci najavljuju da će se novi M3 sedan (Coupe će imati naziv M4) u prodaji pojaviti na leto sledeće godine (s tim što se promocija očekuje u novembru ove godine na Salonu u Los Anđelesu), a objavljuju i nekoliko rendera koji pokazuju njegov najverovatniji izgled.
Pod haubom će se naći šestocilindrični 3,0 litarski twin-turbo motor sa oko 450KS i 550 Nm obrtnog momenta, što je za 30KS i 150 Nm više od 4,0 litarskog V8 agregata u aktuelnom modelu.
Procenjuje se da će novi M3 biti za oko 100 kg lakši nego sadašnji model, pa će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 4,3 sekunde, dok će najveća brzina biti ograničena na 250 km/h (bez ograničenja 290 km/h). Auto Express u svom tekstu pominje sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom ali i to da će se nuditi i manuelna verzija.
U paketu će biti i agresivniji aero body kit, hauba i krov od ugljeničnih vlakana, M točkovi, modifikovano ogibljenje, LSD diferencijal, jače kočnice, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, kao i sportska unutrašnjost.
Kao što je pomenuto, prodaja novog M3 sedana na britanskom tržištu počinje na leto sledeće godine, i to po ceni od oko 55.000 funti (oko 3.000 funti više od aktuelnog modela).

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me