Utorak, Maj 07, 2013

BMW rasprodao M3

BMW je objavio da aktuelna generacija modela M3 više nije dostupna na tržištu. Kupci ovog sportskog automobila moraće da sačekaju premijeru njegove nove verzije koja je u pripremi.
Šef M odeljenja, Friedrich Nitschke, rekao je u razgovoru za Car and Driver da je odlazeći M3 "praktično rasprodat" i da ga trenutno nije moguće naručiti.
"Nastavićemo da proizvodimo M3 kupe i kabriolet narednih šest meseci, ali su sva ta vozila unapred prodata", objašnjava Nitschke.
Nakon godinu i po dana od pojavljivanja na tržištu najnovije Serije 3, BMW još uvek nije predstavio novu generaciju modela M3. Iz nemačke kompanije ranije je saopšteno da će sedan varijanta zadržati oznaku M3, dok će budući kupe i kabriolet biti preimenovani u M4.
Što se tiče motora koji će pokretati novi M3, Friedrich Nitschke je izjavio da će oni po konstrukciji biti bliski postojećim BMW pogonskim jedinicama, ali da će biti "optimizovani u skladu sa specifičnim potrebama i zahtevima kupaca M automobila".
Na pitanje o trocilindričnim BMW agregatima i mogućnosti da se i oni nađu u M modelima, Nitschke je odgovorio da smatra da su to atraktivni motori koji su u stanju da razviju 185 do 200 ks po 1 litru radne zapremine.
"Jedan 1.5 litarski trocilindraš u M verziji mogao bi da proizvodi i 300 ks, što ga čini potencijalno interesantnim za nas", objašnjava on.
Nitschke je kazao da je mala verovatnoća da budući M3 dobije pogon na sva 4 točka i da bi u tom slučaju automobil bio teži nego što je to poželjno.
"Iz razgovora sa našim kupcima zaključili smo da su oni zadovoljni sa zadnjim pogonom na M modelima", kaže Nitschke.
"Za one koji bi želeli da imaju sportski BMW sa pogonom na sve točkove, u ponudi su M Performance verzije, kao i X5M, X6M", dodaje on.

Izvo: b92.net

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me