BMW X5 omiljen među lopovima u Velikoj Britaniji

 

Dva modela BMW-a, jedan Lend Rover i dva Audija bile su glavne mete kradljivaca u Velikoj Britaniji tokom 2010. godine. Ove podatke objavio je "Treker", specijalizovana kompanija za praćenje automobila i vraćanje ukradenih vozila vlasnicima.
Model BMW X5 je "zadržao titulu" najzanimljivijeg lopovima iz 2009. godine, a pozicije drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su nepromenjene - na njima se nalaze "lend rover rejndž rover" i BMW M3.  
Prema podacima "Trekera", 65 odsto ukradenih vozila na Ostrvu su vrednija od 25.000 funti, ali su se krali i mnogo jeftiniji automobili, pa se u dnu liste nalaze "pežoi 406" i "ford sijere", koje u Britaniji vrede oko 1.000 funti. 
Najskuplji ukradeni automobil prema podacima "Trekera" je "bentli GTC" vredan 130.000 funti, a zanimljivo je da je 84 odsto automobila na listi ove kompanije ukradeno pomoću - ključa.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 pickup kao prvoaprilska šala (VIDEO)

 

 
Danas je 1. april, i normalno je da očekujemo da će neko da se našali sa nama i na naš račun, da pokuša da nas "namagarči". Nekada ti pokušaji uspeju, i to obično izazove salve smeha, a nekada propadnu. Ima situacija i kada šala za 1. april izazove nevericu i čuđenje. Upravo to je slučaj sa BMW-om M3 pickup!
 
Nedavno je M3 pickup prvi put primećen kako "okreće" krugove po stazi Nirburgring, i prva pomisao kada smo ga videli je bila "ovi mora da se šale". Ispostavilo se da smo u pravu, da to jeste bila prvoaprilska šala, kako je vidi BMW. Sve to nikako ne znači da M3 pickup nije "čistokrvan" BMW sa onakom M - ovu "šalu na točkovima" pokreće isti V8 motor zapremine 4 litra sa 420 "konja" kakav se nalazi u sve tri regularne verzije modela M3. Da je BMW M3 pickup pravi "trkač" potvrđuju i podaci dobijeni na testiranjima u vazdušnom tunelu - uprskos zadnjem "tovarnom" delu, M3 pickup ima koeficijent otpora vazduha veoma blizu svome "bratu" oličenom u sedan varijanti. Šala ili ne, ali M3 pickup dostiže maksimalnu brzinu od 300 km/h! Naravno, nikada neće da uđe u serijsku proizvodnju, ali kako kažu iz BMW-a, dobro će da posluži kao "transportno vozilo" u okviru M divizije. Ehhh, da je nama jedan takav "transporter"...
http://auto.blog.rs/gallery/108/bmw%20m3%2044444444.jpg
 
http://auto.blog.rs/gallery/108/bmw%20m3%204.jpg
 
 

 

Download BMW in Ovi Store now.

22-godišnjak u Nemačkoj oborio rekord u brzini na autoputu sa BMW 7 (Video)


Jedan 22-godišnjak je na autoputu u blizini Hamburga svojim BMW-om 7 vozio brzinom 3 puta većom od dozvoljene. Momak koji j rodom iz Brazila zaustavljen je pri brzini od 291 kilometar na sat. Na tom delu autoputa ograničenje je 100 kilometara na sat, a kada je policija pokušala da zaustavi BMW vozač nije hteo da stane. Pojurio je pored  patrole i nastavio ludu vožnju.
 Policija je u BMW-u našla drogu. Nakon što su uspeli da ga zaustave pretražili su mu automobil BMW 7 poljskih registracija i pronašli manje količine droge, verovatno marihuane. Vozač nije bio drogiran ni pod uticajem alkohola.
Od kada radim, ovo je najveća brzina koju smo ikada izmerili na autoputu - rekao je predstavnik policije, Andreas Schoepflin.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW otvorio fabriku za starije radnike

 

 

Nemački automobilski gigant BMW predstavio je danas fabriku koja je prilagođena starijim radnicima, kao odgovor na manjak obučene radne snage u ovoj zemlji.

Nova fabrika u južnom gradu Dingolfingu ima ergonomski uređene radne stanice, sa dodatnom podrškom za leđa, boljim osvetljenjem i lakšim tempom rada u poređenju sa pogonima u kojima su zaposleni do sada radili.

"Više ne moram da se protežem toliko za predmetima kao ranije i mogu sve da obavim u uspravnom položaju. Ovo je zaista olakšanje", izjavio je Ludvig Lang, koje je u BMW-u proveo 40 od 57 godina radnog staža.

Kompanija sa sedištem u Bavarskoj navodi da je ovo prva fabrika ove vrste u svetu, te da je fokusirana na starije iskusne radnike koji mnogo vrede i koje firma želi da zadrži na poslu.

BMW se nada da će ovaj program do kraja godine biti proširen na 4.000 radnika u proizvodnji u zemljama u kojima se govori nemački jezik. Projekat obuhvata i gradnju prostorija za opuštanje, te kvalitetnu hranu u menzi.

Prema podacima nemačke industrijske komore, u zemlji postoji manjak od oko 400.000 obučenih radnika.

Izvor - AutoBlog.rs 

Download BMW in Ovi Store now.

E46 BMW 330i Pickup

 Videli smo dosta čudnih stvari do sada, od M5 Ute do X6 sa dvoja vrata, ali ova poslednja je pomerila granice.

Član E46fanatics foruma je uložio 10.000 $ da od BMW-a E46 330i napravi pickup.

 

 

 
 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Vozite svoj BMW kao James Bond (Video)

Šta reći sem : LUDI KINEZI...

 

 

 

Download BMW in Ovi Store now.