Petak, Mart 15, 2013

Pretvorite kineski Brilliance u BMW za samo 50 evra

Izgleda da zabavne vesti iz Kine počinju da stižu sve bržim tempom, a s obzirom da su svakakvi proizvodi iz te zemlje ionako postali našom svakodnevnicom, zašto se ne zabaviti još jednim primerom beskrupuloznog izigravanja pravila.
Poznato je da kineski proizvođači automobila bez mnogo srama, zaštićeni potpunim nedostatkom iole sređenijih Zakona o zaštiti autorskih prava u svojoj zemlji, kopiraju popularne modele evropskih i ostalih proizvođača automobila.
Posebno neugodni primeri toga su oni koji nastanu kada kineski proizvođač, koji je u joint-venture programu sa nekom zapadnom markom, izvan dogovorenog modelnog programa bukvalno iskopira neki automobil te iste firme. Takav primer smo zabeležili u slučaju Brillianceovog SUV-a V5, koji kopira BMW X1 kao i Baic-ovog BC301Z sa kojim je kopirana Mercedesova B klasa.
Ipak, ako imate kineski automobil, a koji baš i nije direktna kopija nekog zapadnog modela, ne očajavajte. Kinezi su, naime, pripremili komplet plastičnih maski i raznoraznih dodataka koji će vaš Brilliance (inače, ta firma je partner BMW-a u Kini) pretvoriti u BMW. Potrebno je samo kupiti prednju BMW-lookalike masku, komplet logotipova, poklopce točkova, obruč upravljača i pločicu sa imenom modela. A, sve to dobićete za iznos ekvivalentan smešnih 50 evra!
Ideja je, naravno, veoma jasna jer u Kini Brilliance HB30 košta između 9.800 i 15.500 evra, a tamo proizvedeni BMW 523i kreće od 52.900 evra. A ako vam se ne sviđa da vaš "Kinez" izgleda poput BMW-a, tu su i dodaci koji će ga pretvoriti u Lexus ili Mercedes.

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me