Pretvorite kineski Brilliance u BMW za samo 50 evra

Izgleda da zabavne vesti iz Kine počinju da stižu sve bržim tempom, a s obzirom da su svakakvi proizvodi iz te zemlje ionako postali našom svakodnevnicom, zašto se ne zabaviti još jednim primerom beskrupuloznog izigravanja pravila.
Poznato je da kineski proizvođači automobila bez mnogo srama, zaštićeni potpunim nedostatkom iole sređenijih Zakona o zaštiti autorskih prava u svojoj zemlji, kopiraju popularne modele evropskih i ostalih proizvođača automobila.
Posebno neugodni primeri toga su oni koji nastanu kada kineski proizvođač, koji je u joint-venture programu sa nekom zapadnom markom, izvan dogovorenog modelnog programa bukvalno iskopira neki automobil te iste firme. Takav primer smo zabeležili u slučaju Brillianceovog SUV-a V5, koji kopira BMW X1 kao i Baic-ovog BC301Z sa kojim je kopirana Mercedesova B klasa.
Ipak, ako imate kineski automobil, a koji baš i nije direktna kopija nekog zapadnog modela, ne očajavajte. Kinezi su, naime, pripremili komplet plastičnih maski i raznoraznih dodataka koji će vaš Brilliance (inače, ta firma je partner BMW-a u Kini) pretvoriti u BMW. Potrebno je samo kupiti prednju BMW-lookalike masku, komplet logotipova, poklopce točkova, obruč upravljača i pločicu sa imenom modela. A, sve to dobićete za iznos ekvivalentan smešnih 50 evra!
Ideja je, naravno, veoma jasna jer u Kini Brilliance HB30 košta između 9.800 i 15.500 evra, a tamo proizvedeni BMW 523i kreće od 52.900 evra. A ako vam se ne sviđa da vaš "Kinez" izgleda poput BMW-a, tu su i dodaci koji će ga pretvoriti u Lexus ili Mercedes.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X1 protiv zida: 1:0

Neobična saobraćajna nesreća odigrala se prošlog vikenda u Brazilu.
Nesrećna Brazilka je svojim novim BMW-om X1 probila zid na parkingu u Blumenau. U incidentu nije niko stradao, a do saobraćajne nesreće je navodno došlo kada je starija Brazilka ručicu menjača umesto u neutralni položaj ubacila u pogon.
Kada je automobil počeo da se kreće, žena se uspaničila i umesto kočnice je pritisnula gas.
Rezultat možete videti na fotografiji.
'Ona je stara gospođa koja nije navikla na automatski prenos', rekao je novinarima jedan od komšija.
Srećom, u Brazilu se zidovi očigledno prave od papira.

Izvor:AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Ni kandza za točak ne može da zaustavi BMW

Download BMW in Ovi Store now.

BMW za četvorogodišnjaka dizajnirao auto sa 42 točka i 19 motora

Četvorogodišnji Eli iz SAD-a je lud za automobilima, a njegov san je BMW sa 42 točka i 19 Porscheovih motora od kojih svaki razvija 459KS. Da, Porscheovih.
Mališanov san ima čak tri vozačke pozicije i prtljažnik pun igračaka. Možete li da zamislite nešto takvo?
Čini se da su u BMW-u odlučili otići i korak dalje pa su ideju stavili na papir - odnosno u ovom slučaju softver za trodimenzionalno modeliranje.
Rezultat je BMW 4219ELi gde 42 stoji za broj točkova, 19 za broj motora, a skraćenica 'ELi' za 'Extra Long wheelbase' (produženo međusovinsko rastojanje) i direktno ubrizgavanje goriva 'i'.
Trinaest motora nepoznatog konstruktora Bavarci su spremili u zadnji deo, baš kako bi Porsche to napravio, a šest ih je smešteno centralno.
Svaka čast BMW. A sada napravite ovo čudo.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW-om X5 uleteli u Apple Store i opljackali je


Download BMW in Ovi Store now.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14  Sledeći»