BMW trostruki pobednik ovogodišnjeg DTM šampionata

Odlučivala je poslednja trka. Gary Paffett je na Hockenheim došao sa tri boda prednosti ispred Bruna Spenglera. Nije izdržao. U direktnom dvoboju Spengler je bio bolji i pobedio.
Čak 128 hiljada gledalaca došlo je na Hockenhaimring da pogleda poslednju ovogodišnju trku DTM sezone. Po mnogima najbolja serija nakon Formule 1, ponovo je dokazala tu ocenu. Bila je to zaista trka dva kandidata za ukupnu pobedu.
Iako je Paffett imao bolje mesto na gridu (2.), Spengler je sjajnim startom sa treće startne pozicije zaseo na čelo. I sve nakon toga bio je neuspešan lov Paffetta na njega. Pokušavao je sve, ali Kanađanin je vešto održavao razmak koji se stalno kretao oko 2 sekunde. Tek u poslednjih desetak krugova Paffet je uspeo da smanji zaostatak na ispod dve sekunde. U jednom trenutku se učinilo da bi mogao i ispod sekunde, ali...ništa od toga.
Probao je i kroz boksove, ali Spenglerov tim sjajno je odradio posao. I Spengler je zasluženo osvojio ovogodišnju seriju. Sa četiri boda prednosti ispred Britanca. To je velika pobeda i za BMW koji Spengler vozi. Vratili su se Bavarci u DTM i odmah ukupna pobeda u pojedinačnoj konkurenciji.
Treći je trku završio Augusto Farfus. Svoju poslednju trku karijere vozio je David Coulthard, nekadašnja zvezda Formule 1 i McLarena. Nažalost, trku je "napustio" u 23. krugu.
Koliko je ovo veliki uspeh govori činjenica da je ovo prvo učestvovanje BMW-a u DTM šampionatu nakon 20 godina, da su ostvarili trostruku pobedu (najbolji vozač, tim i proizvođač) i da je konkurencija od samog starta imala prednost, tj veće šanse za titulu jer su i Mercedes i Audi imali po 8 bolida, a samim tim i veće šanse za skupljanje bodova, a BMW samo 6.
Više slika sa ove trke možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Supruga Augusto Farfus-a BMW DTM vozača preživela paklenu vožnju sa suprugom


Download BMW in Ovi Store now.

BMW M3 DTM u 360°


Novo! Iskusite i doživite BMW M3 DTM u punih 360° stepeni.

Posetite specijalnu BMW stranicu i moćićete da iz svih uglova detaljno pogledate trkački BMW M3 koji se uspešno takmiči u DTM šampionatu.

Adresa je:http://www.bmw-motorsport.com/en/cars/bmw-m3-dtm-flash.html?startPage=view360

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Novi podijum za BMW i Haslama na stazi Misano

Protekli vikend bio je dan promenljive sreće za dvojicu BMW Motorrad Motorsport vozača tokom trke Misano World Circuit u San Marinu.
Dok su problemi sa gumama smanjili njihove šanse u prvoj trci, Leon Haslam je ipak osigurao peto postolje ove sezone sa hrabrim trećim mestom u drugoj trci, koga je sledio njegov timski kolega Marco Melandri na četvrtom mestu. Uz Ayrtona Badovinia na petoj i Michela Fabrizia na šestoj poziciji, čak četiri BMW-a S 1000 RR završila su trku u prvih 6 prvoplasiranih!
Izvor : Radulovic-gorup.com

Download BMW in Ovi Store now.

Nova pobeda Melandrija za BMW Motorrad Motorsport!

Zahvaljujući impresivnim performansama Marco Melandri je na BMW-u S 1000 RR ponovo trijumfovao na Superbike World Championship trci održanoj na Miller Motorsport’s Parku.
Zahvaljujući ovoj pobedi i drugom mestu, italijanski vozač je sebe i BMW lansirao na drugo mesto u generalnom plasmanu, na samo 18 bodova iza lidera Maxa Biaggia.
Timski kolega Leon Haslam okončao je prvu trku kao deseti, a drugu kao osmi. 
Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Superbike: prva pobeda za BMW!

Velika nagrada Evrope, peta ovogodišnja trka, vozila se ovog vikenda u engleskom Donington Parku. Ljubitelji Superbikea zaista su su mogli uživati u trkama koje su oblilovale brojnim pretecanjima, padovima ali i neizvesnosti do samog kraja. 
Trku je poveo Leon Haslam na BMW-u . Nekoliko krugova kasnije Haslam greši i u vodstvo prelazi Tom Sykes. Iza njih vladala je velika borba za ostale pozicije između Melandria, Biaggia i Rea. Polovinom trke prva petorka koju predvode vozači BMW-a odvaja se od ostalih vozača.
Slede napete borbe u kojima dolazi do brojnih međusobnih pretecanja. Pet krugova pre kraja Marco Melandri prelazi u vodstvo koje ne ispušta do kraja trke i donosi prvu pobedu za BMW u Superbikeu. Za potpuno slavlje BMW-a pobrinuo se Leon Haslam osvojivši drugu poziciju. Bio je to dvostruki trijumfalni podijum za BMW Motorrad.
Izvor : radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.