Nova pobeda Melandrija za BMW Motorrad Motorsport!

Zahvaljujući impresivnim performansama Marco Melandri je na BMW-u S 1000 RR ponovo trijumfovao na Superbike World Championship trci održanoj na Miller Motorsport’s Parku.
Zahvaljujući ovoj pobedi i drugom mestu, italijanski vozač je sebe i BMW lansirao na drugo mesto u generalnom plasmanu, na samo 18 bodova iza lidera Maxa Biaggia.
Timski kolega Leon Haslam okončao je prvu trku kao deseti, a drugu kao osmi. 
Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Video : BMW S1000RR vs Aprilia RSV4 vs MV Agusta F4R vs Ducati 1199 Panigale S


Download BMW in Ovi Store now.

Superbike: prva pobeda za BMW!

Velika nagrada Evrope, peta ovogodišnja trka, vozila se ovog vikenda u engleskom Donington Parku. Ljubitelji Superbikea zaista su su mogli uživati u trkama koje su oblilovale brojnim pretecanjima, padovima ali i neizvesnosti do samog kraja. 
Trku je poveo Leon Haslam na BMW-u . Nekoliko krugova kasnije Haslam greši i u vodstvo prelazi Tom Sykes. Iza njih vladala je velika borba za ostale pozicije između Melandria, Biaggia i Rea. Polovinom trke prva petorka koju predvode vozači BMW-a odvaja se od ostalih vozača.
Slede napete borbe u kojima dolazi do brojnih međusobnih pretecanja. Pet krugova pre kraja Marco Melandri prelazi u vodstvo koje ne ispušta do kraja trke i donosi prvu pobedu za BMW u Superbikeu. Za potpuno slavlje BMW-a pobrinuo se Leon Haslam osvojivši drugu poziciju. Bio je to dvostruki trijumfalni podijum za BMW Motorrad.
Izvor : radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

SBK: BMW zabeležio prvu pobedu u svetskom superbike šampionatu

Na ono što je BMW-ov fabrički tim ostvario prošlog vikenda u Engleskoj, brend iz Minhena je čekao dugo vremena. Naime, Marco Melandri i Leon Haslam osvojili su prva dva mesta u prvoj nedeljnoj trci koja se vozila na Donington Parku. Iza njih ciljem su prošli Kawasakijev Tom Sykes, Hondin Jonathan Rea i aktuelni svetski šampion Carlos Checa na Ducatiju i Max Biaggi na Apriliji.
Osim što je to prva dvostruka pobeda za BMW u SBK klasi ovo je i prva pobeda za BMW Motorrad u svetskom superbikeu. BMW je na čelo trke izbio već na samom startu kada je Leon Haslam preuzeo vodstvo. Do kraja trke na toj čelnoj poziciji menjali su se on i Melandri pokušavajući da naprave što veću razliku od ostatka koji ih prati kako bi li ušli u sigurnu završnicu trke.
Ipak, ni pet krugova pre kraja Melandri i Haslam nisu mogli mirno da dišu jer su im za vratom stalno bili Sykes, Biaggi i Rea koji je u poslednjem krugu uspeo da prođe Italijana i dođe na četvrtu poziciju. Da BMW-ova pobeda ne bude previše jednostavna i dosadna, potrudio se Leon Haslam koji je nekoliko krugova pre kraja uspeo da skrene sa staze i da umanji svoje mogućnosti za penjanje na podijum. Do kraja trke drugi BMW-ov vozač ipak je uspeo da se vrat na drugu poziciju i zajedno s Melandrijem slavi na Donington Parku.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Vilner Custom Bike Predator - modifikovani BMW F 800 R

Kompanija Vilner je kreirala svoj prvi specijalno prilagođeni motorcikl. Ovaj model je snažan i agresivan, ima atletsku liniju i odlične karakteristike. Bugarski dizajnerski studio Vilner je najpoznatiji po odličnim dizajnima enterijera a ovoga puta se odlučio za nešto totalno drugačije.
Motorcikl je urađen za ekscentričnog ruskog poslovnog čoveka koji živi i radi u Bugarskoj. Reč je o masovno proizvođenom motorciklu koji je dobio u izvedbi bugarskih tjunera savršen prilagođeni izgled.
Kao osnova je korišćen BMW F 800 R motorcikl koji je opremljen četvorocilindarskim motorom zapremine 798cc koji razvja 87ks snage i koji je opremljen šestostepenom transmisijom. Motorcikl može da dostigne 200km/h maksimalnu brzinu.

Izvor : Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Motorrad model F 800 R u agresivnijem izdanju


Prošlog vikenda, tokom trka u Monci BMW Motorrad iskoristio je za predstavljanje modela F 800 R u znatno agresivnijem izdanju koje će, bar za sada, biti ponuđeno isključivo Italijanima.

Kao promotori za ovu svrhu poslužili su BMW superbike vozači italijanskih korena Michel Fabrizio i Marco Melandri koji su spremno pozirali pored F 800 R u novoj Black Sapphire Metallic varijanti.

BMW F 800 R “obukao” je agresivno crno odelo. Ovaj dobro izbalansiran i zabavan motocikl pokretan paralelnim dvocilindričnim agregatom zapremine 798 ccm tako je sada dostupan u potpuno crnom izdanju koje prate i službeni BMW dodaci i oprema u istom stilu. Izmena na motociklu sem dodavanja crne boje nema, pa se nije menjala ni cena samog motocikla.

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Motorrad Days 2012


Hiljade BMW Motorrad poklonika i fanova jedva čeka da uzme učešće u spektakulatnoj manifestaciji BMW Motorrad Days 2012 tako da većina njih čak i svoje godišnje odmore usaglasi sa ovim događajem. 
BMW Motorrad Days 2012 predstavlja nesporni vrhunac u bajkerskom kalendaru, jer tih dana BMW Motorrad okuplja motocikle, performanse, ljude i mnogo više od toga, na party-ju koji traje tri dana.

Ove godine BMW-ovi dani održavaju se u Garmisch-Partenkirchenu (takođe sličan događaj se organizuje i u Kanadi, Španiji) od 6. do 8. jula kada će se na ovom velikom BMW skupu okupiti 30.000 fanova.

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.