BMW Motorrad najavljuje novi Boxer model u znak poslave 90 godina brenda


BMW Motorrad je najavio da radi na novom retro motociklu. To će biti jedan od modela kojima će BMW proslaviti 90 godina postojanja svog moto odeljenja.
Na EICMA salonu koji je svoja vrata otvorio juče, BMW je izložio tri slavljenička modela sa značkom "90 Jahre", a njima će se sledeće godine pridružiti i novi retro naked po uzoru na legendarni R32 iz 1932. godine.
Modeli R 1200 GS Adventure, R 1200 R i R 1200 RT osvanuli su u Milanu u svečanoj odeći koju su obukli za proslavu devedeset godina postojanja BMW Motorrada. Njima će se sledeće godine pridružiti i potpuno novi motocikl retro stila koji će pokretati dvocilindrični bokser hlađen vazduhom.
Kako bi trebalo da izgleda pokazuje skica, dok je sve ostalo o motociklu još uvek strogo čuvana tajna.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Motorrad u Milanu predstavio ekskluzivni model K 1300 S

Na EICMA događaju posvećenom motorciklima u Milanu, BMW Motorrad je predstavila ekskluzivni specijalni model K 1300 S „30 Jahre K-modelle“ sa kojim obeležava trideset godina postojanja BMW Motorrad K serije.
Godine 1983. BMW Motorrad je predstavila K 100, prvi ikada BMW motorcikl koji je opremljen četvorocilindarskim motorom sa vodenim hlađenjem koji je tada karakterisao potpuno drugačiji i kompletno specifični koncept za to vreme.
"Ovaj model je imao po dužini postavljeno kolenasto vratilo i horizontalne postavljene cilindre. Tokom godina ova serija je stekla kultni status. Specijalna edicija koja će biti prikazana na sajmu u Milanu slavi uspešnu priču K serije sa ekstenzivnim opsegom opcija i specijalnom bojom ovog koncepta.

Izvor:Moro.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Motorrad ostvario rekordnu prodaju u mesecu avgustu ove godine

Sa 7400 jedinica, BMW Motorrad je isporučio više jedinica nego ikada ranije u mesecu avgustu. Ova kompanija je isporučila 11.3% više jedinica nego u istom mesecu godinu dana ranije. Od januara do kraja avgusta BMW Motrrad je isporučila 76.729 motorcikala i maksi skutera.
Najsnažnije tržište za BMW Motorrad ostaje Nemačka, a slede SAD, Italija, Francuska, Brazil i Španija. Prema navodima Heinera Fausta, rukovodilaca prodaje i marketinga ove kompanije rekordna prodaja je rezultat tekućeg povećanog broja zahteva za modelima motorcikala kao i veoma zadovoljavajućim razvojem prodaje dva maksi skutera C600 Sprot i C650 GT.
 
Naredne nedelje će doneti predstavljanje novih modela F700 GS i F800 GS. BMW Motorrad je takođe najavila dolazak BMW HP4 – novog vodećeg modela supersport segmenta sa motorom zapremine 1000 cc.

Izvor: moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.