BMW i Pedelec Concept (električna bicikla)

BMW je u Londonu otvorio prvu "i" prodavnicu i moglo se videti dosta interesantnih proizvoda, a jedan od njih je i BMW i Pedelec, sklopivi električni bicikl.
Ram je izrađen od laganih materijala kao što su aluminijum i karbonsak vlakna, i dizajniran je tako da se veoma lako sklapa. BMW tvrdi da u gepek BMW-a i3 mogu da stanu dva sklopljena iPedalec-a.
i Pedelec je opremljen električnim motorom koji karakteriše sistem za upravljanje električnom energijom i baterijom visokih performansi koja pomaže vozaču da se bicikl kreće maksimalnom brzinom od 25km/h, što znači da za ovakav električni bicikl nije potrebna nikakva vozačka dozvola niti registracija.

Download BMW in Ovi Store now.

Iz BMW British Hams Hall-a motori za i8 plug-in hibridni električni superauto

BMW će graditi 1.5L benzinski motor za svoj i8 plug-in hibridni električni superautomobil ekskluzivno u svojoj British Hams Hall fabrici motora. Ova fabrika u blizini Birmingema je prošle godine proizvela 440.000 motora, a nedavno i svoj tromilioniti motor.
Početak proizvodnje motora male zapremine za EV superautomobil će početi malo pre dostupnosti ovog modela na tržištu, dakle naredne godine. Trocilindarski TwinPower turbo motor će razvijati 344ks snage i 295Nm obrtnog momenta, omogućavajući vozilu da isključivo na električnu energiju pređe 32km, odnosno prosečnu potrošnju goriva od 3 L/100km.
Ubrzavanje od 0 do 100km/h ovaj automobil će moći da ostvari za manje od 5 sekundi. Proizvodnja trocilindarskih motora je delo investicionih planova vrednih 600 miliona evra koji su najavljeni prošle godine.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Kriza trese BMW-ov "i" projekat

Prvi BMW-ovi “i” automobili samo što nisu došli na tržište, a bavarski proizvođač bi modelima i3 i i8 u budućnosti želeo da pridruži još elektro automobila. Tako se za sada zna da su u planu još i1 i i5, ali izgleda da bi njihov razvoj mogao da sačeka do daljnjeg. BMW uskoro lansira svoje modele i3 i i8. Čak je doneta i strategija prodaje koja kaže da će se oni godišnje prodavati u 110.000 primeraka. Bavarci su sada malo promenili ploču jer stanje tržišta nije onakvo kakvo su priželjkivali.
Manjak stanica za punjenje plug-in hibrida i električnih automobila u Evropi i sve manje povlastice prilikom kupovine takvih automobila naterale su rukovodstvo BMW-a da se zapita da li se to njima uopšte isplati.
Plan prodaje sa 110.000 jedinica godišnje vrlo verovatno će biti smanjen za trećinu. Od “i” projekta BMW neće odustati jer bi ga to koštalo dosta novca, ali da je budućnost pred ovim pod-brendom bajna - trenutno baš i ne. Dva najavljena modela tako će uskoro na tržište, a ovi drugi sačekaće neka bolja vremena.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video : Predstavljanje BMW-a i8 Spyder i BMW-a serije 3 Li na salonu u Pekingu

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i8 Concept Spyder imao svetsku premijeru na sajmu u Pekingu


Model BMW i8 Concept Spyder je imao svoju svetsku premijeru na sajmu automobila u Pekingu. Ovaj model jasno sa zadnje strane vozila nosi eDrive oznaku koja ukazuje na novu tehnologiju. U budućnosti, eDrive oznaka će se nalaziti na svim BMW i električnim i plug-in hibridima.

BMW eDrive se sastoji od komponenti električnog pogonskog agregata: električnog motora razvijenog od strane BMW-a, Li-Ion baterije i konačno inteligentnog sistema za upravljanje motorom. Ova tehnologija osigurava elektromobilnost sa BMW eDrive jedinstvenim doživljajem. Vozila koja koriste eDrive tehnologiju su ekstremno agilna i nude enormno zadovoljstvo vožnje. Li-Ion baterije i inteligentni sistem upravljanja motorom donose značajno uvećanje u opsegu kretanja i snazi vozila.

Više slika pogledajte OVDE.

Izvor - Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.
«Prethodni   1 2 3