BMW i4 concept na Salonu u Los Anđelesu

Poslednje informacije govore da BMW planira predstavljenje i4 koncept vozila na Sajmu automobila u Los Anđelesu.
Francuski magazin L'Automobile piše da će BMW predstaviti novi "i" model u novembru na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Koncept bi trebalo da se bazira na modelu i3 ali će imati sportski izgled i 2 vrata. Baš kao i ostali automobili u ovoj liniji, i3 i i8, ovaj novi koncept će usvojiti CFRP tehnologiju, a imaće iste dimenzije kao i model i3.
Potrebnu energiju će osigurati litijum-jonska baterija. Model i4 će biti nešto snažniji od modela i3, budući da će imati 168 KS i 250 Nm obrtnog momenta.
Kada i da li će uopšte dobiti zeleno svetlo za serijsku proizvodnju, još uvek nije poznato. Ukoliko se to dogodi, koštaće najmanje 50.000 dolara.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i3 Concept vizuelizacija vozačkog iskustva

Fotografije koncepta BMW i3 smo videli iz svih uglova, ali da li možete da se zamislite za volanom ovog automobila?

 Električni motor BMW i3 koncepta je primarno dizajniran za upotrebu i vožnju u urbanim sredinama, razvijajući pri tome 170KS, sa obrtnim momentom od impresivnih 250 Nm. Tipično za jedan električni motor, maksimalni obrtni momenat dostupan je u svakom trenutnku, za razliku od motora sa unutrašnjim sagorevanjem gde obrtni momenat raste sa brojem obrtaja.

BMW nam je ponudio jasnu vizuelaizaciju vožnje u jednom BMW i3 konceptu, tako da više ne moramo da zamišljamo kakav je to osećaj. Uživajte u ovom video isečku:

Izvor: Radulovic-group.com

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Upotreba karbonskih vlakan u proizvodnji BMW-a i3 i i8


Download BMW in Ovi Store now.

BMW i3 će koštati između 35.000 i 40.000 evra

BMW i3 će imati osnovnu cenu između 35.000 i 40.000 evra. Ovu informaciju je obelodanio jedan od izvora bliskih BMW-u, a da je vest gotovo 100% tačna govori činjenica da su se ove dve cifre pominjale i u ranijim izjavama.
Ovaj model će se prodaji pojaviti naredne godine i pro ceni će biti uporediv sa osnovnim modelom Serije 5. BMW i3 obezbeđuje dovoljno prostora za četiri osobe sa odličnom vidljivosti okolo kao i impresivnih 200L prostora za putnike iza zadnjih sedišta.
Sa 3845mm dužine, 2011mm širine i 1537mm visine, ovaj model sa petoro vrata je 120mm dužim 326mm širi i i 132mm viši od originalnog Mini One modela.

Download BMW in Ovi Store now.

Kompanija BMW nastavlja sa svojim „i“ programom po planu

Pre par nedelja su se pojavile glasine o tome kako kompanija BMW ponovo razmatra svoj „i“ program i njegovu opravdanost. Prema najnovijim informacijama, izgleda da je zabrinutost bila neosnovana.
Neproverene informacije su navodile da BMW razmatra da odloži razvoj "i" programa zbog loše finansijske situacije kao i edovoljno razvijena infrastruktura, nedostatak olakšica od strane vlada i opšte neinteresovanje javnosti za ekološke automobile.
Uprkos tome što su i u tom momentu ovakve tvrdnje bile malo verovatne, nepostojanje zvaničnog demantija od strane BMW-a je ipak ostavilo određenu sumnju. Sada je međutim, to odbačeno, uz navode da BMW nastavlja sa svojim „i“ programom po planu.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i8 će koštati više od 100.000 evra

BMW tek za dve godine planira serijsku proizvodnju modela  i8, mada su već sada predstavili strategiju cena za ovaj model.
U razgovoru sa novinarima prilikom otvaranja prve prodavnice „i“ podbrenda u londonskom Park Lane-u, BMW-ov globalni šef prodaje Ian Robertson je rekao da će prodajna cena ovog hibridnog sportskog automobila biti viša od 100.000 evra u Evropi.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW otvorio prvi "i" salon u Londonu

BMW je u Londonu otvorio prvi "i" Store posvećen električnom „i“ podbrendu.
Ovom prilikom je predstavljen i BMW i3
Više slika možete pogledati na našoj FAN STRANI.

Download BMW in Ovi Store now.