Subota, Februar 09, 2013

Benzinski motor u BMW-u i3 za povećanje autonomije

Novi 3-Series Gran Turismo će možda biti glavna zvezda BMW-ovog štanda u Ženevi, ali na njemu će se između ostalog pojaviti i mali gradski i3 i njegova kupe varijanta, naravno u koncept verziji.
Uz klasični i3 pokretan strujom i njegovu kupe varijantu, u Ženevi će biti izložena i verzija sa produženom autonomijom. Za taj model se veruje da će biti opremljen dvocilindričnim benzinskim motorom koji je BMW pozajmio od svog moto odeljenja, a koji će autonomiju ovog mališana povećati na 300 km. Bez pomoći benzinca električni i3 bi trebalo da bude sposoban da prevali oko 160 km, što je naravno udaljenost dostižna u idealnim uslovima, pa realna autonomija ne bi trebalo da bude veća od 120 km sa jednim punjenjem baterija.
To je za sada sve što je brend iz Minhena bio spreman da saopšti o varijanti modela i3 pojačanoj benzinskim motorom. Već je poznato da električni i3 pokreće elektromotor snage 170 KS koji energiju crpi iz litijum-jonskih baterija smeštenih u aluminijumskom kavezu koji je sastavni deo šasije, dok je ostatak automobila napravljen od kompozitnih materijala. BMW još uvek krije koliko će električni i3 koštati, a cenu bi trebalo da saznamo sredinom godine kada je na rasporedu zvanično predstavljanje serijske verzije ovog noviteta.

Download BMW in Ovi Store now.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me