BMW očekuje da i3 bude profitabilan

CEO BMW-a, Norbert Reithofer je pomalo euforičan sa najavama uoči početka proizvodnje prvog električnog serjiskog automobila bavarskog proizvođača. Akcionarima kompanije je rekao da očekuje da će i3 električni model biti pozitivno profitabilno vozilo odmah po početku proizvodnje. Da podsetimo, BMW i3 startuje sa proizvodnjom krajem ove godine.
Iako potraga za profitabilnošću novih modela nije ništa neobično u industriji, i3 predstavlja BMW-ov prvi iskorak u kreiranju električnog vozila za masovnu proizvodnju. Reithofer nije naveo da li kompanija ima ista očekivanja i od sportskog i8 modela, koji sledi nedugo nakon i3.
BMW nastoji da značajnije proširi ponudu svojih “i” modela, iako ni za dva najavljena nije postavio određene prodajne ciljeve.
CEO je dodao da se u ovom trenutku sklapaju prvi predserijski primerci i3 modela u Lajpcigu, Nemačka.

Download BMW in Ovi Store now.

Benzinski motor u BMW-u i3 za povećanje autonomije

Novi 3-Series Gran Turismo će možda biti glavna zvezda BMW-ovog štanda u Ženevi, ali na njemu će se između ostalog pojaviti i mali gradski i3 i njegova kupe varijanta, naravno u koncept verziji.
Uz klasični i3 pokretan strujom i njegovu kupe varijantu, u Ženevi će biti izložena i verzija sa produženom autonomijom. Za taj model se veruje da će biti opremljen dvocilindričnim benzinskim motorom koji je BMW pozajmio od svog moto odeljenja, a koji će autonomiju ovog mališana povećati na 300 km. Bez pomoći benzinca električni i3 bi trebalo da bude sposoban da prevali oko 160 km, što je naravno udaljenost dostižna u idealnim uslovima, pa realna autonomija ne bi trebalo da bude veća od 120 km sa jednim punjenjem baterija.
To je za sada sve što je brend iz Minhena bio spreman da saopšti o varijanti modela i3 pojačanoj benzinskim motorom. Već je poznato da električni i3 pokreće elektromotor snage 170 KS koji energiju crpi iz litijum-jonskih baterija smeštenih u aluminijumskom kavezu koji je sastavni deo šasije, dok je ostatak automobila napravljen od kompozitnih materijala. BMW još uvek krije koliko će električni i3 koštati, a cenu bi trebalo da saznamo sredinom godine kada je na rasporedu zvanično predstavljanje serijske verzije ovog noviteta.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i3 Coupe Concept

 

BMW je na salonu automobila u Los Anđelesu predstavio novog člana "i" porodice, model i3 Coupe Concept.
Reč je o verziji modela BMW i3 ali sa troja vrata. Auto je dobio sportskiji izgled, a dimenzije su ostale iste, međuosovinsko rastojanje je identično kao i kod modela sa 5 vrata i iznosi 2570mm.
BMW i3 Coupe Concept je dugačak 3964 mm, širok 1768 mm, visok 1555 mm, felnesu su od 20 inča, a u odnosu na i3 sa 5 vrata ima i blago izmenjenu unutrašnjost.
Za pogon je zadužen elektromotor sa 170KS i 250 Nm, a sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija može da pređe do 160 km.
Serijski BMW i3 sa 5 vrata će biti dostupan i u plug-in hybrid verziji koja će pored elektro motora imati i 1,5 litarski trocilindrični benzinac za produženje dometa.
Početak proizvodnje BMW-a i3 Coupe se i dalje nezna, dok će i3 sa 5 vrata sa proizvodnih traka početi da sliazi sledeće godine.
Više fotografija BMW-a i3 Coupe Concept možete pogledati OVDE.
Slike sa premijere u Los Anđelesu pogledajte OVDE.

 

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW i3 Coupe Concept

Više fotografija novog BMW-ovog modela i3 Couope možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW i8 Spyder & Uma Thurman @ NYCDownload BMW in Ovi Store now.
1 2 3  Sledeći»