Novi BMW M3 krajem godine

Britanski magazin Auto Express u novom broju najavljuje novi BMW M3, za koji se kaže da će biti lakši, snažniji, agilniji i brži od modela koji zamenjuje.
Britanci najavljuju da će se novi M3 sedan (Coupe će imati naziv M4) u prodaji pojaviti na leto sledeće godine (s tim što se promocija očekuje u novembru ove godine na Salonu u Los Anđelesu), a objavljuju i nekoliko rendera koji pokazuju njegov najverovatniji izgled.
Pod haubom će se naći šestocilindrični 3,0 litarski twin-turbo motor sa oko 450KS i 550 Nm obrtnog momenta, što je za 30KS i 150 Nm više od 4,0 litarskog V8 agregata u aktuelnom modelu.
Procenjuje se da će novi M3 biti za oko 100 kg lakši nego sadašnji model, pa će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 4,3 sekunde, dok će najveća brzina biti ograničena na 250 km/h (bez ograničenja 290 km/h). Auto Express u svom tekstu pominje sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom ali i to da će se nuditi i manuelna verzija.
U paketu će biti i agresivniji aero body kit, hauba i krov od ugljeničnih vlakana, M točkovi, modifikovano ogibljenje, LSD diferencijal, jače kočnice, sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi, kao i sportska unutrašnjost.
Kao što je pomenuto, prodaja novog M3 sedana na britanskom tržištu počinje na leto sledeće godine, i to po ceni od oko 55.000 funti (oko 3.000 funti više od aktuelnog modela).

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Hamann BMW X6 Tycoon II M

Nemački tjuner Hamann je svojevremeno već doradio BMW X6 M, a Tycoon II M je ime njihovog novog paketa namenjenog ovom bavarskom SAV-u.
Ukratko, njegov 4,4 litarski biturbo V8 motor je sa fabričkih 408 kW/555KS i 680 Nm pojačan na 493 kW/670KS i 950 Nm obrtnog momenta, a deo paketa čine i Hamann wide-body kit (agresivniji prednji deo sa velikim otvorima za vazduh, proširenja blatobrana, pragovi, zadnji difuzor, zadnji krovni spojler, hauba od ugljeničnih vlakana...), LED dnevna svetla, crni točkovi od 23 inča (ili opciono Hamann Anniversary Evo Black Line točkovi od 22 inča), narandžasti eksterijer, novi sportski izduvni sistem, modifikovano ogibljenje (vozilo je niže za 40 mm), kao i doterani enterijer (trokraki sportski volan, koža, alkantara, elementi od ugljeničnih vlakana...).
Hamann BMW X6 Tycoon II M postiže maksimalnih 300 km/h, a njegova cena se u vesti ne pominje.
Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.