BMW očekuje da i3 bude profitabilan

CEO BMW-a, Norbert Reithofer je pomalo euforičan sa najavama uoči početka proizvodnje prvog električnog serjiskog automobila bavarskog proizvođača. Akcionarima kompanije je rekao da očekuje da će i3 električni model biti pozitivno profitabilno vozilo odmah po početku proizvodnje. Da podsetimo, BMW i3 startuje sa proizvodnjom krajem ove godine.
Iako potraga za profitabilnošću novih modela nije ništa neobično u industriji, i3 predstavlja BMW-ov prvi iskorak u kreiranju električnog vozila za masovnu proizvodnju. Reithofer nije naveo da li kompanija ima ista očekivanja i od sportskog i8 modela, koji sledi nedugo nakon i3.
BMW nastoji da značajnije proširi ponudu svojih “i” modela, iako ni za dva najavljena nije postavio određene prodajne ciljeve.
CEO je dodao da se u ovom trenutku sklapaju prvi predserijski primerci i3 modela u Lajpcigu, Nemačka.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW 7-Series V12 Bi-Turbo special edition


Ovo je novo specijalno izdanje BMW-ove serije 7 koje je napravljeno za japanske kupce, a koji će moći da ga naruče do kraja avgusta, dok će isporuke početi u novembru.
BMW je naime pripremio ograničenu seriju od samo 52 primerka serije 7 V12 Bi-Turbo, čiji 6,0 litarski motor raspolaže sa 407 kW/554KS.
Deo paketa čine i M aerodynamic kit, komplet 21-inčnih alu točkova, Nappa koža u enterijeru, "dark chrome" elementi (prednji "bubrezi", izduvne cevi), Bang & Olufsen sound system sa 16 zvučnika (1200 vati)...
BMW 7-Series V12 Bi-Turbo special edition u Japanu košta 22.600.000 jena, što je 172.000 evra.

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: BMW Concept Ninety + video

Ako želite vrhunski retro dvotočkaš RSD je ime kome se morate obratiti. Ovaj američki tjuner je toliko dobar da mu se za pomoć obraćaju i najveći svetski proizvođači dvotočkaša. Nakon Ducatija njegov broj je okrenuo i BMW Motorrad kome je trebala pomoć oko stvaranja slavljeničkog motocikla za obeležavanje 90 godina postojanja ovog moto brenda.
BMW je još prošle godine saopštio da priprema poseban dvotočkaš sa kojim će proslaviti svoj 90. rođendan. Bavarci tada nisu otkrili o čemu je reč, kao ni to da im na projektu pomaže jedan od najjačih svetskih tjunera motocikala Roland Sands Design. Taj motocikl je sada završen i spreman za prvi izlazak u javnost na izložbi Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
Studija “Concept Ninety”, kako su je Bavarci nazvali, vizuelno se oslanja na BMW R90S koji ovih dana slavi svoj 40. rođendan. Uprkos retro izgledu, ispod spoljašnjosti se krije moderan motocikl o čijim karakteristikama BMW još uvek ćuti. Poznavajući RSD, Rolanda Sandsa i njegov rad nećemo pogrešiti ako kažemo da je dobar deo dvokotočkaša odrađen ručno i to u aluminijumu.Download BMW in Ovi Store now.