Forbs proglasio BMW za najugledniju kompaniju na svetu

Američki poslovni magazin Forbs je kompaniju BMW proglasio za najugledniju kompaniju na svetu u 2013. godini. 
BMW je ovo prestižno zvanje osvojio sa skorom od 78,39 od mogućih 100 bodova.
“BMW je nastavio da zaslužuje poverenje i poštovanje klijenata širom sveta, i da se konstantno fokusira na pružanje usluga najvišeg kvaliteta u svim oblastima”, rekao je Kasper Ulf Nilsen, direktor instituta Reputation, koji je bio partner u dodeli nagrade.
Već drugu godinu zaredom BMW se nalazi među prvih 10 kompanija u svih sedam bodovanih kategorija.

Download BMW in Ovi Store now.

Eklston očekuje povratak BMW-a

 
Alfa i omega Formule 1, Britanac Berni Eklston, izjavio je da očekuje da BMW krene stopama Honde i vrati se u Formulu 1.
Da podsetimo, Honda je prošle sedmice saopštila da će se 2015. godine vratiti u najbrži cirkus na svetu kao dobavljač motora za Meklaren, nakon što se 2008. povukla iz sporta. 
BMW se iz Formule 1 povukao godinu dana nakon Honde, 2009, ali Eklston smatra da je došlo pravo vreme da se razmišlja o povratku, jer takav potez "sada ima smisla". 
- Bio bih iznenađen ukoliko se BMW ne vrati u Formulu 1 - izjavio je Eklston.  - Mislim da je sada pravo vreme za takav potez. 
Britanac je takođe priznao da uprkos velikoj ličnoj želji, nije uspeo da spreči uvođenje novih 1,6-litarskih turbo agregata od naredne sezone.
- Odluka je doneta, svidelo se to meni ili ne i treba je poštovati. Nema povratka nazad, pa nam ostaje da se nadamo da smo doneli pravi izbor.

Download BMW in Ovi Store now.