VIDEO: Novi BMW modeli na Nirburgringu

Download BMW in Ovi Store now.

BMW i Brilliance pokreću brend električnih automobila - Zinoro

BMW i kineski partner Brilliance postigli su dogovor o pokretanju novog brenda za kinesko tržište koji bi nosio naziv Zinoro. Ovaj brend biće u vlasništvu zajedničke kompanije, koja već proizvodi BMW modele za kinesko tržište.
Zinoro će se fokusirati na ekonomična rešenja i trebalo bi da počne sa radom u novembru, uz predstavljanje prvog električnog modela koji bi mogao da bude crossover.
Predstavljanje brenda Zinoro dolazi u trenutku velikog rasta kineskog tržišta električnih i hibridnih automobila, nakon predstavljanja Denza brenda električnih automobila koji je takođe proizvod zajedničke kompanije Mercedes-Benza i BYD-a, kao i Venucia-e (proizvod Nissana i Dongfenga).
U razgovoru za People Daily, član upravnog odbora BMW-a, Fridrih Ajhner izjavio je da je Kina na pravom putu prelaska na električna vozila, iako očekuje da će trebati dosta vremena za prelazak sa konvencionalnih benzinskih i dizel modela.
Zinoro će imati svoj samostalnu distributivnu mrežu i bez vidljive povezanosti sa BMW-om. Ukoliko se ova saradnja pokaže uspešnom, BMW i Brilliance će prodavati svoje modele i na drugim tržištima.

Izvor: Economy.rs

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Novi BMW M3 sedan na Nirburgringu

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW M6 Gran Coupe do 300 km/h

Download BMW in Ovi Store now.