Proizveden 250.000-ti Mini Countryman

Nakon dve i po godine na tržištu, sa proizvodnih traka je sišao jubilarni, i to 250.000-ti primerak Minijevog Countryrmana.
Proizvodnja se inače odvija u Magna Steyr fabrici u Gracu u Austriji gde je za ovu priliku održana i manja svečanost.
Countryman privlači pažnju činjenicom da se radi o Miniju koji ima pet vrata, pet sedišta, prtljažnik zapremine od 370 do 1170 litara i da je dostupan i sa ALL4 pogonom na sva četiri točka.
Prošle godine Mini je širom sveta plasirao više od 100.000 primeraka Countrymana (102.250 komada), najpopularnije su Cooper S i Cooper verzije, a 37% od ukupnog broja prodatih primeraka u 2012. čine dizel verzije (iako Mini dizel verzije ne nudi na svim tržištima).

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Zeleno svetlo za novi 1 M, crveno za M6 xDrive


BMW Blog je razgovarao sa prvim čovekom BMW-ove M divizije, Friedrichom Nitschkeom. Evo šta je izjavio.
'Nismo još odlučili, ali serija 1M Coupe je bila toliko uspešna da mislim da ćemo sigurno napraviti naslednika', rekao je Nitschke, prema čijim rečima aktuelni M135i nije čistokrvni M automobil.
S druge strane BMW M6 Gran Coupe, koji je početkom godine predstavljen na autosalonu u Detroitu uprkos tome što će konkurisati Panameri i Audiju RS7 sa integralnim pogonima, neće poput glomaznije braće, X5 M i X6 M, biti dostupan sa pogonom xDrive.
'Proizvećemo samo verziju sa zadnjim pogonom', rekao je Nitschke i kao razlog ovakve odluke naveo činjenicu da je M6 razvijan da bi imao specifičnu dinamiku i upravljivost karakteristične za automobile sa zadnjim pogonom.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Fifth Gear testirao BMW Activehybrid 5

Download BMW in Ovi Store now.

Video: EINSER M'S BMW 1M Raze

Download BMW in Ovi Store now.

Promene u okviru kompanije BMW AG na mestima u upravnom odboru

Promene u upravnom odboru kompanije BMW AG. Frank Peter Arndt, član upravnog odbora kompanije zadužen za proizvodnju će napustiti kompaniju na svoj zahtev od 1. aprila ove godine.
Harald Kruger, član upravnog odbora zadužen za MINI, BMW Motorrad i Rolls Royce brendove i BMW Group Aftersales će naslediti Arndt-a kao rukovodioca proizvodnog odeljenja kompanije od meseca aprila. Krugerove trenutne odgovornosti u upravnom odboru BMW AG će preuzeti Peter Schwarzenbauer. U ostalim odeljenjima kompanije neće biti promena.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.