Ivan Ivanović posetio MINI štand

Poznati voditelj, Ivan Ivanović, u subotu, 23.03. posetio je Sajam automobila, i bio specijalan gost na MINI štandu.
Ivan Ivanović je na štandu proveo više od tri sata u razgovoru sa potencijalnim kupcima MINI automobila, ali i ostalim fanovima koji su želeli da se fotografšsu. Ivan je od nedavno i sam vlasnik MINI-ja, pa je ovo bila idealna prilika da svoja pozitivna iskustva prenese svim ljubiteljima ove marke automobila.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

Prodat BMW Serije 3 Gran Tourismo

Prvog zvaničnog dana Sajma automobila u Beogradu, prodat BMW Serije 3 Gran Tourismo, BMW premijera ovog sajma.
Direktno iz Ženeve, na Sajam automobila u Beogradu, stigao je novi BMW Serije 3 Gran Turismo, koji dodaje uspešnoj postavci BMW Serije 3, inovativni koncept. Ovaj model kombinuje dinamičnost i sportske gene limuzine, kao i  praktičnost i svestranost turinga. Prednost ovog modela se ogleda i u osetnom povećanju prostranosti i udobnosti u vožnji. Gran Turismo odiše estetikom i emocijom, izgleda snažno na putu i nudi zadovoljstvo u vožnji. Sve ove karakteristike čine ovaj model ujedno elegantnim, poslovnim i dinamičnim.
Na 51. Salonu automobila u Beogradu, posetioci imaju priliku da vide model 328i čija  je cena sa dodatnom opremom 66.588€.

PR Delta Motors

Download BMW in Ovi Store now.

BMW X4 stiže sledeće godine

BMW Group, najveći svetski proizvođač premium automobila potvrdio je očekivanja profita pre oporezivanja za 2013. godinu, najviše zbog pada prodaje u Evropi i viših troškova novih modela, najavio je povećanje kapaciteta i ulaganja u najnovije visoke tehnologije.
- Na putu smo da dostignemo rast prodaje u svim divizijama ove godine i dostignemo novi rekord prodaje, najavio je izvršni direktor BMW-a, Norbert Rajthofer.
Rajthofer je najavio da će do kraja 2014. godine čak 25 novih modela biti dodato u gamu proizvoda kompanije, uključujući mlađeg brata X6-ce, BMW X4.
- Kreirali smo premijum Sports Activity Vehicle segment. Do sada na tržištu nisu postojali automobili sa pogonom na sva četiri točka, a da su više 'sportskiji', najavio je direktor kompanije.
Od kasnih 1990-tih godina do danas, BMW je prodao čak 2,7 miliona automobila iz X porodice, a sledeća godina je ona u kojoj će u potpunosti zagospodariti X4, najavili su zvaničnici kompanije.
Ranije, direktori BMW-a najavili su da će X4 biti 4,65m dugačak i koristiti miks četvoro- i šesto-cilindričnih benzinskih i dizel motora pozajmljenih od modela X3, sa kojim deli platformu.
Interesantno je i da je prvi pre-proizvodni BMW i3, prvi high-tech električni mini model, sišao sa proizvodnih traka u Lajpcigu u januaru ove godine.
BMW i3 definitivno ove godine dolazi na tržište, a za ovaj model već vlada ogromno interesovanje, najavio je Rajthofer.

Izvor: Economy.rs

Download BMW in Ovi Store now.

BMW oprezan posle rekordne godine

Nemački BMW je saopštio da je „umereno oprezan“ u vezi sa poslovanjem u 2013. godini, nakon što je prošle godine ostvario najbolje rezultate u istoriji.
Kompanija navodi da je postavila visoke ciljeve za ovu godinu, ali da je ekonomsko okruženje i dalje nestabilno i nepovoljno.
„Želimo da postignemo dalji rast prodaje u ovoj godini i time postavimo novi rekord“, saopštio je direktor kompanije Norbert Rajthofer.
On je dodao da BMW očekuje sličan profit u ovoj godini kao u 2012. godini, uprkos velikim ulaganjima u nove tehnologije i modele, kao i u širenje proizvodne mreže.
Neto profit ove kompanije u 2012. godini porastao je za 4,4 odsto, na 5,122 milijarde evra, a kupcima je isporučeno 1,845 miliona vozila, preneo je AFP.
U skladu sa dobrim poslovnim rezultatima, uprava kompanije predložila je da isplata dividende bude povećana na 2,5 evra po akciji sa 2,3 evra po akciji iz 2011. godine.

Download BMW in Ovi Store now.