BMW X2: novi renderi

Među brojnim novim modelima koje bavarski BMW priprema za naredne godine nalazi se još jedan novi član njihove X porodice.

Dakle, sem modela i3, i8, 1 GT, serije 2, serije 4, budućeg X4, novih generacija X5 i X6 (da nabrojimo samo neke), Nemci pripremaju i X2 koji se očekuje tokom 2016. godine.
Kako stvari sada stoje, BMW X2 će se bazirati na sledećeoj generaciji modela X1 od koga će preuzeti motore, a koga će se razlikovati i po paru vrata manje.
Postojaće 2WD i 4WD verzije, a nemački magazin Auto Bild procenjuje da bi X2 mogao da startuje po ceni od oko 30.000 evra.

Izvor – Autoblog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

What Car? video: BMW 3 Series GT

Download BMW in Ovi Store now.

BMW predstavio Z4 GTE za ovogodišnji ALMS šampionat

BMW Motorsport i BMW Team RRL su predstavili novi tim i vozače za novu ALMS sezonu na Daytona International Speedway. Inženjeri BMW Motorsport u Minhenu su počeli razvoj modela Z4 GTE tokom jula prošle godine tako da ovaj model bude u skladu sa ACO propisima.
Novi automobil zamenjuje Z4 GT3 koji je mnogo godina imao uspeha u GT serijama visoke klase širom sveta.
Pream propisima ACO-a elektronska pomoć u vidu ABS-a i DSC-a nije dozvoljena u modelima GTE.
BMW Z4 GTE je značajno kompaktniji u odnosu na svog prethodnika M3 GT. Sve dimenzije BMW Z4 GTE su modifikovane da budu usaglašene sa ACO propisima.
BMW je najavio i parove vozača za ovu sezonu pa će tako jedan od automobila vozili Bill Auverlen i Maxime Marting. U drugom vozilu će se na svim takmičenjima nadmetati Dirk Muller.
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.