Glok možda u DTM šampionatu

i to sa BMW M3 automobilom
Timo Glok će već ove nedelje sesti u BMW M3 automobil koji će nastupati u DTM šampionatu i oprobati se na stazi u Valensiji. Nemac, koji je naprasno objavio da raskida ugovor sa F1 timom Marusja u ponedeljak, će učestvovati u testovima sa BMWom.
Posle odlaska Gloka iz tima u kome je proveo tri godine, počele su špekulacije o njegovom mogućem prelasku u DTM šampionat, a za tim BMWa ga vežu i godine provedene sa njima u vreme dok se peo na vozačkoj lestvici.
„Drago nam je što ćemo biti u prilici da ponovo vidimo Tima na delu u našem BMW M3 DTM automobilu u Valensiji“ izjavio je BMW Motorsport direktor Jens Markuard. „Timo je demonstrirao svoje mogućnosti mnogo puta do sada i to u najzahtevnijim takmičenjima kakva su i ona u F1. Ono što je takođe sjajno je to što bi ovo mogao da bude njegov povratak korenima, jer smo zajedno rasli u mnogim segmentima.“
Glok, koji je kroz celu svoju karijeru vozio jednosede, reagovao je sjajno na toplu dobrodošlicu rečima zahvalnosti što mu se pruža prilika da testira. „Imam dobre uspomene iz vremena kada sam bio deo BMW Motorsporta, i jako sam uzbuđen što ću biti u prilici da testiram BMW M3 za DTM šampionat. Takođe, jako mi je drago što ću sresti mnoge poznate ljude u Valensiji sa kojima sam nekada radio.“
BMW koji je osvojio obe DTM titule, sa timom Šnicer i Brunom Špenglerom koji se u takmičenje vratio 2012. godine, je za sada najavio osam vozača za 2013. godinu.

Download BMW in Ovi Store now.

Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce priprema Coupe verziju modela Ghost za koju je prošle nedelje i zvanično potvrđeno da će poneti ime Rolls-Royce Wraith (ime koje je Rolls-Royce prvi put inače upotrebio još 1938. godine).
U međuvremenu je objavljena i prva slika ovog modela koji će zvaničnu premijeru imati početkom marta na Salonu automobila u Ženevi.
Kako se najavljuje, Wraith će biti najbrži i najsnažniji Rolls-Royce u istoriji.
Iako to zvanično još nije potvrđeno, Wraith će po informacijama insajdera pokretati 6,6 litarski twin-turbo V12 sa oko 600KS.
Wraith će po sadašnjim informacijama imati 180 mm kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na standardni Ghost, njegova dužina će iznositi oko 5200 mm, a težina oko 2300 kg.

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Reklama za Mini Paceman (sa alternativnim završecima)Download BMW in Ovi Store now.

Mini Clubman Bond Street

Mini je za ovogodišnji Salon automobila u Ženevi (od 7. do 17. marta) najavio premijeru nove edicije modela Clubman.
U pitanju je Mini Clubman Bond Street koji je ime dobio po londonskoj ulici poznatoj po šopingu, a i zmeđu ostalog ga odlikuje Midnight Black metalik boja sa kontrastom u elementima u Cool Champagne boji (krov, retrovizori, C stubovi...).
Deo paketa čine i alu točkovi od 17 inča, svetla za maglu, Bond Street oznake, crna kožna sportska sedišta, kožni multifunkcionalni volan, posebne patosnice, automatsko uključivanje svetala i brisača, tempomat, sedište vozača podesivo po visini...
Clubman Bond Street će se u prodaji naći od marta, i to u sledećim verzijama:
-MINI Cooper Clubman sa 90 kW/122KS
-MINI Cooper S Clubman sa 135 kW/184KS
-MINI Cooper D Clubman sa 82 kW/112KS
-MINI Cooper SD Clubman sa 105 kW/143KS
Svi motori su standardno upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok će se kao opcija nuditi i šestostepeni automatik.

Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW M6 Drifting and Smoking tires

Download BMW in Ovi Store now.