VIDEO: BMW M3 sa BMW M Performance delovima na Nürburgring Nordschleifeu

Download BMW in Ovi Store now.

BMW je sponzor indijskog festivala moderne umetnosti

Prvi indijski festival međunarodne moderne umetnosti Kochi Mauziris Biennale će se desiti od 12. decembra do 13. marta naredne godine na različitim mestima u okviru Kochi, Muziris i okolnih ostrva u regionu Kerala.
Biennale je zamišljeno da stvara kulturalni uticaj kako lokalno tako i globalno dovodeći međunarodne umetnike u Indiju i obezbeđujući globalnu platformu za indijske umetnike.
Preko 80 umetnika iz 5 država uzima učešće na ovom događaju. Specijalni sponzor ovog događaja će biti i kompanija BMW.

Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Špijunski video: Novi BMW X5

Download BMW in Ovi Store now.

Tržište je reklo svoje - BMW vredi kao dva Mercedesa


Kako proceniti koliko nešto vredi? Tome služi tržište, a ono je, piše Bloomberg, neumoljivo. Cena deonica ljutih rivala Mercedesa i BMW-a na berzi naime jasno govori da investitori cene bavarsku kompaniju dvostruko više od štutgartske.

Tržišna kapitalizacija BMW-a krajem meseca iznosila je 45 milijardi evra, dok je Mercedes u isto vreme vredeo 42,2 milijarde evra. Međutim, kada se iz Mercedesovog bilansa izdvoji kamionski program, vrednost industrije automobila pada na svega 22 milijarde evra.

Drugim rečima, BMW trenutno vredi dva puta više od Mercedesa. Od 2006. godine vrednost Mercedesovih deonica je potonula za 10 odsto, dok je u istom periodu BMW-ova skočila za čak 89 odsto.

Pre samo dve godine Mercedes je vredeo 15,5 milijardi evra više od BMW-a, a rukovodstvo kompanije na čelu sa izvršnim direktorom Dieterom Zetscheom obećava da će do 2020. preoteti čelnu poziciju i udvostručiti prodaju na 2,6 miliona vozila.

Videćemo šta će Mercedesovi deoničari na to reći. Zetscheu naime ugovor sa Mercedesom ističe krajem sledeće godine.

Download BMW in Ovi Store now.

Trkački Risden Engineering R6 BMW M6

Risden Engineering je najavila tjuning program za najnoviji BMW M6 Coupe. Poznat kao Risden 6R, ovaj projekat je započet od strane Seana Risdena koji je osnovao kompaniju u SAD. Njihova prva ponuda će se na tržištu naći u prvom kvartalu naredne godine.
Ovaj model je namenjen za vožnju ne samo po ulicama već i trkačkim stazama. Za sada nema mnogo detalja o ovom vozilu ali ono što znamo je da će posedovati dva zadnja spojlera. Prvi je fiksirani spojler dok će drugi biti uvlačivi spojler koji unapređuje stabilnost, vučnu silu.
Ostale promene uključuju aerodinamičku opremu za karoseriju, ogoljeni enterijer kabine za smanjenje mase vozila kao i potpuno prilagodljivo oslanjanje. Ovaj model će takođe karakterisati i kavez u kavini koji će unaprediti krutost vozila.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: 1/4 Mile Drag Race: Focus ST, BMW M135i, Golf GTI Edition, 35 Astra OPC, Megane RS

Download BMW in Ovi Store now.