BMW M6 Gran Coupe (+ video)

Nakon par nedelja iščekivanja BMW je zvanično predstavio svoj najnoviji M model M6 Gran Coupe.
Zvanična premijera BMW-a M6 Gran Coupe će najverovatnije biti početkom sledeće godine na salonu u Detroitu. u njega će se ugrađivati isti motor kao i u M5 i M6, 4,4 litarski V8 agregat sa 560 KS koji je standardno uparen sa sedmostepenim DCT menjačem.
Maksimalna brzina će biti elektronski ograničena na 250 km/h (sa M Driver´s Package-om 305 km/h), dok će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 4,2 sekunde.
Po fabričkim podacima prosečna potrošnja iznosi 9,9 l/100 km.
M6 Gran Coupe će dobiti i krov od ugljeničnih vlakna, felne od 20 inča i karbon-keramičke kočnice, a prodaja će početi u maju sledeće godine, cena u Nemačkoj iznosi 128.800 evra.
Više slika pšogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: 2013 BMW 740Li sa xDrive pogonom

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Rolls-Royce Phantom u reli stilu

Download BMW in Ovi Store now.

BMW video: Najbrža božićna pesma

Download BMW in Ovi Store now.

G-Power BMW M3 sa 610KS

G-Power predstavlja unapređeni tjuning paket za aktuelni BMW M3.
Ukratko, uz pomoć G-Power SK I supercharger systema ovaj M3 sa 4.0L V8 motorom raspolaže sa 382 kW/520KS, sa G-Power SK II paketom (ASA T1-523 supercharger) snaga iznosi 427 kW/580KS, dok sa G-Power SK II CS paketom M3 ima 449 kW/610KS.
Takođe, tu su i modifikovano ogibljenje, sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika, kao i set 20-inčnih točkova sa Michelin gumama. U vesti se još navodi da bazni G-Power SK I kit za M3 košta 11.500 evra.
Izvor-AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Hamann BMW 6-series Gran Coupe

Hamann Motorsport je u avgustu sa jednim renderom i kratkim saopštenjem najavio svoj novi tjuning paket za BMW-serije 6 Gran Coupe, a sada su objavljeni novi detalji i komplet zvaničnih fotografija.
BMW serija 6 Gran Coupe je tako dobio Hamann Motorsport aero body kit (izmenjeni prednji branik sa spojlerom, set pragova, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku, hauba od ugljeničnih vlakana...), komplet novih felni (uključujući i ANNIVERSARY EVO HYPER BLACK od 21 inča sa gumama 255/30ZR21 i 295/25ZR21), sportski izduvni sistem, modifikovano ogibljenje, kao i doterani dvobojni kožni enterijer.
Za sada je još poznato da se planiraju i paketi za pojačanje motora ali detalji tek slede.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW xDrive i MINI ALL4 sistemi pogona na sva četiri točka

 

Zima je najzaslužnija za popularnost pogona na svim točkovima, međutim ovaj sistem pogona omogućava uživanje u vožnji tokom cele godine.
BMW i MINI modeli sa tehnologijom xDrive to jest ALL4, sem što optimizuju vučnu silu i kontrolišu stabilnosti na snegu, ledu i drugim klizavim površinama, uvećavaju agilnost automobila.
Na početku zimske sezone 2012/2013, xDrive je već dostupan na 64 BMW modela, dok je ALL4 sistem ponuđen za četiri varijante motora u okviru MINI Countryman modela. BMW Group je demonstrirao raznolikost svog opsega modela i superiorne kvalitete sistema pogona na sva četiri točka za BMW i MINI na Winter Drive Event događaju, koji je održan od 9. do 13. decembra gradu Kuhtai, Austrija.
U poslednje dve godine, BMW Group je uvećala broj svojih modela sa pogonom na sva četiri točka za 50%. Pored MINI Paceman ALL4, prvi xDrive model nove BMW Serije 3 Touring će se pojaviti na tržištu u ovo vreme, dok će nešto kasnije stići po prvi put i u okviru Serije 1.
Više slika sa tek završenog Winter Drive Event-a pogledajte OVDE.

 

Download BMW in Ovi Store now.