Rieger BMW 1 Series Coupe

Rieger je predstavio novi aero-body kit za BMW 1 Coupe.
Ovaj aero body kit sadrži izmenjeni prednii branik sa spojlerom, set pragova i zadnji branik sa difuzorom, a tu su i komplet 19-inčnih BBS CH-R alu felni i modifikovano ogibljenje.
Cena za sada nije poznata.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW vodi u prodaji luksuznih automobila u odnosu na Mercedes i Audi

BMW je povećao distancu u odnosu na Mercedes i Audi kada je reč o prodaji luksuznih automobila i to zahvaljujući njihovom X1 kompaktnom SUV modelu, kao i sedan i karavan modelu serije 3.
U toku novembra BMW je zabeležio prodaju 145.452 jedinice, što je povećanje od 26% zahvaljujući povećanju potražnje za pomenutim modelima. Prodaja Audi vozila povećana je za 11% na 123.6900 jedinica, dok je Mercedes zabeležio povećanje prodaje od 5.7% i ukupno prodatih 120.346 jedinica.
Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, interesovanje za luksuzna vozila je povećano i dok BMW, Mercedes i Audi planiraju da zabeleže rekordnu prodaju ove godine, drugi proizvođači u Evropi se trude da izbegnu najnižu prodaju u regionu u poslednjih sedamnaest godina.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW Group proslavlja 40 godina postojanja električnih automobila

 

BMW proslavlja 40 godina proizvodnje električnih automobila. Sve je počelo na olimpijsim igrama u Minhenu 1972. kada je BMW predstavio dva 1602 električna prototipa. Model 1602 je imao elektični motor sbage 43 konja koji je pokretalo dvanaest 12V baterija.
Prvi BMW elektročni automobila je od 0 do 50 km/h ubrzavao za 8 sekunddi, maksimalna brzina mu je bila 100 km/h a sa jednim punjenjem mogao je da pređe 30 km.
1975. BMW je predstavio LS Electric. Ovaj model je bio opremljen regenerativnim kočnicama i onboard punjačem, pri čemu ga je karakterisao električni motor snage 23ks i deset 12V baterija. Početkom osamdesetih godina BMW je započeo razvoj 325iX Electric modela. 
325iX Electricje bio opremljen NaS baterijama, koje su imale gustinu energije tri puta veću nego baterije u prethodnim modelima. Model 325iX je bio prvo održivo električno vozilo. On je imao električni motor snage 30ks koji je omogućavao ubrzavanje od 0 do 50km/h za 9 sekundi, maksimalnu brzinu od 100km/h i mogućnost prelaska 150km jednim punjenjem baterija.
Tako je sve počelo a danas BMW ima jednu od najrazvijenijih tehnologiaj za proizvodnju električnih automobila široke potrošnje.
Više slika starijih BMW-ovih električnih modela pogledajte OVDE.

 

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 1 facelift

Aktuelna, druga generacija BMW-ove serije 1 je predstavljena prošle godine (prvo sa 5 vrata, ove godine i u trovratnoj verziji), a sada su lovci na auto novitete na putevima već snimili test vozila restilizovane verzije.
Kao što se vidi sa ove špijunske slike, BMW serije 1 (F20/F21) će izmene doživeti pre svega na prednjem delu (svetla, branik).
Naravno, prednji deo test vozila je još uvek pod maskom, pa ostaje da sačekamo na sledeću godinu kada će doterana serija 1 biti i zvanično predstavljena javnosti.
Izvor: AutoBlog.rs

Download BMW in Ovi Store now.