Manhart BMW M3 Cabrio sa V8 motorom iz BMW-a X6 M

Manhart je pored poboljšanog BMW-a M5 pažnju na salonu u Esenu privukao i modifikovanim BMW-om M3 Cabrio.
Manhart M3 Cabrio više nema 4,0 litarski V8 motor, već je sada pod haubom 4,4 litarski twin-turbo V8 iz BMW-a X6 M. Motor je takođe pojačan, pa sada ovaj M3 Cabrio raspolaže sa svih 661.5KS i 975 Nm obrtnog momenta
U paketu se još nalazi i Akrapovic Evolution Titanium izduvni sistem, menjač i kočioni sistem pozajmljeni sa BMW-a X6 M, modifikovano ogibljenje, GTR hauba i set 20-inčnih točkova.
Više fotografija pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Manhart MH5 S Biturbo BMW M5

Manhart Racing je na salonu automobila u Esenu predstavio modifikovani BMW M5.
Manhart MH5 S Biturbo u mat sivom izdanju pokreće 4,4 litarski V8 motor koji sada raspolaže sa 646KS i 773 Nm obrtnog momenta, dok serijski model ima 560KS i 680 Nm. U vesti se navodi i to da najveća brzina sada iznosi 316 km/h, ali nije saopšten podatak o ubrzanju od 0 do 100 km/h.
Sem pojačanja V8 motora, Manhart Racing je za MH5 S Biturbo pripremio i modifikovano ogibljenje, aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji i zadnji spojler, zadnji difuzor), novu haubu sa GTR otvorima za vazduh od ugljeničnih vlakana, novi sportski izduvni sistem (izduvne cevi od 90 mm), kao i alu točkove od 21 inča.
Cena za sada nije poznata.
Više slika pogledajte OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

Video: BMW X6M vs Nissan Juke-R vs Jeep SRT-8 Twin Turbo


Download BMW in Ovi Store now.

BMW 3 Series GT bez maske

 

Tokom snimanja promotivnog materijala napravljeni su i ovi špijunski snimci (slučajno ili namerno?) dugo najavljivane serije 3 Gran Turismo (GT).  
BMW serije 3 GT tiče (fabričke oznake F34) bi zvanično trebalo da se pojavi u prvoj polovini sledeće godine. Po nekim informacijama to će se desiti ili u januaru u Detroitu ili početkom marta, na Salonu automobila u Ženevi.
U svakom slučaju, serija 3 GT se odlikuje atraktivnijim izgledom u poređenju sa većim BMW-om 5 GT, po ranijim najavama imaće duže međuosovinsko rastojanje u odnosu na seriju 3 sedan, a nudiće više mesta za putnike pozadi, kao i veći prtljažnik.
U BMW-u "trojku" GT opisuju kao "Progressive Activity Coupe", a što se palete pogonskih agregata tiče, ona će po ranijim najavama biti ista kao i kod nove generacije serije 3. To znači da će 3 GT između ostalog dobiti i 3,0 litarski šestocilindrični TwinPower Turbo benzinac koji razvija 225 kW/306KS pri 5800 o/min. i 400 Nm pri 1200-5000 o/min.
Takođe, kupci će moći da biraju između dva ili tri sedišta pozadi, a kao opcija će se nuditi i stakleni panoramski krov.
Nemački Auto Bild je ranije tokom ove godine pisao da će nova serija 3 GT u odnosu na seriju 3 sedan biti skuplja za oko 4.500 evra.
Srebrni BMW 3 GT na slikama je inače M Sport model, dok više detalja tek sledi.
Na kraju, evo kako će izgledati kompletna porodica serije 3 i 4:

 

  • F30 3 Series Sedan
  • F31 3 Series Touring
  • F32 4 Series Coupe
  • F33 4 Series Cabrio
  • F34 3 Series (GT) Gran Tourismo
  • F35 3 Series LWB (model za Kinu)
  • F36 4 Series Gran Coupe

 

Više slika pogledajte OVDE.
Izvor: AutoBlog

 

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: Moderni M zvuk BMW M3 GTS, CSL, CRT i 1M Coupe


Download BMW in Ovi Store now.