Hamann BMW 650i Coupe

Hamann je ponudio i novi tjuning kit za BMW serije 6 Coupe sa M Sport paketom.
Hamann-ov program za ovaj model  između ostalog podrazumeva novi prednji spojler, set pragova, izmenjeni zadnji branik, spojler na prtljažniku, modifikovano ogibljenje, kao i set novih alu točkova.
Cena za sada nije poznata, a više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.

ePatrol: BMW Group DesignworksUSA pokazala futurističku viziju policije

BMW je izdala nove detalje o svom ePatrol konceptu pred pojavljivanje na Los Angeles Auto Show Design Challenge. Dizajniran da bude ultimativno patrolno vozilo za autoputeve u 2025. godini, ePatrol je napravljen da nadgleda svet sa više saobraćaja i bržim vozilima.
Dizajneri su kreirali futurističko policijsko vozilo koje karakteriše modularna struktura i avio tehnologija. Glavno vozilo se može razviti u tri dela i to jednu koja se odvaja i može da leti i dve bazirane na zemlji koje mogu da prate osumnjičenog i šalju informacije u sedište policije.
Kada je reč o samom vozilu ono ima aerodinamički eksterijer koji pokriva njegovu strukturu napravljenu od aluminijuma, ugljeničnih vlakana i smole polimera. Koncept je takođe specifičan po digitalnim ekranima koji mogu prikazivati poruke dolazećim vozilima.
Izvor: Moto.rs

Download BMW in Ovi Store now.

Grand Theft Auto: RISE - kratki akcioni film sa BMW-om M3


Download BMW in Ovi Store now.

12 BMW modela na novoj platformi

BMW grupa planira da u sledećih 8-10 godina na tržište izbaci 12 novih modela sa pogonom na prednjim točkovima koji su bazirani na novoj UKL (Unter Klasse) platformi. Pored automobila marke BMW, nova platforma poslužiće kao osnova i za neke MINI-jeve modele.
Još se nije stišala prašina koju je BMW podigao na Sajmu automobila u Parizu 2012. kada je predstavio svoj prvi automobil sa pogonom na prednjim točkovima, koncept Active Tourer, a iz bavarske kompanije stižu najave za čitavu seriju automobila sa prednjim pogonom.
U BMW-u nisu zabrinuti zbog kritika najtvrdokotrnijih ljubitelja te marke koji kažu da BMW sa prednjim pogonom i nije pravi BMW, pa će razvoj i proizvodnja ove vrste automobila biće nastavljeni. Kako kaže Frank Niederlaender, koji je u kompaniji BMW zadužen za razvoj prednjeg pogona, slične primedbe iznošene su u javnosti i kada se na tržištu pojavio prvi SUV model, X5.
A, čim su kupci shvatili da na taj način dobijaju vozilo koje je zadržalo BMW-ova dinamička svojstva u vožnji, a uz to ima i prednosti SUV automobila, model X5 počeo je da ostvaruje odlične prodajne rezultate. Isti recept BMW želi da primeni i na svoje modele sa pogonom na prednjim točkovima, a tokom sledeće decenije možemo očekivati najezdu takvih automobila.
"Prednosti UKL platforme su takve da možemo istovremeno da pinudimo kupcima više različitih modela, s obzirom da se zbog sličnosti konstrukcije vozila mogu projektovati zajedno", objašnjava Klaus Draeger, šef prodaje u BMW-u.
Među najavljenih 12 modela su pored budućeg serijskog BMW-a Serije 1 GT (baziran na Active Toureru) i neki modeli MINI-ja (nova generacija hečbeka sa 3, ali i verzija sa 5 vrata), ali i jedan manji i veći BMW hečbek, kao i mali krosover koji bi pored prednjeg pogona kao opciju verovatno imao i pogon 4x4.
Na taj način, BMW bi se na tržištu ozbiljno suprotstavio novoj Mercedesovoj generaciji kompaktnih modela sa pogonom na prednjim točkovima, od kojih je nova A klasa već u prodaji sa odličnim startnim rezultatom.

Izvor: B92.net

Download BMW in Ovi Store now.

VIDEO: Cadillac ATS 3.6 vs BMW 335i vs Mercedes-Benz C350

Download BMW in Ovi Store now.

Video kompilacija iz Rusije: Nesreće i incidenti u kojima su učestvovali vozači BMW-a

Download BMW in Ovi Store now.