G-Power BMW M6 Coupe

Nemački G-Power je objavio prve detalje i nekoliko slika o svom programu za doterivanje novog BMW-a M6 Coupe.
Za sada je poznato da je G-Power BMW M6 Coupe dobio pojačani 4,4 litarski V8 motor (sa fabričkih 418 kW/560KS i 680 Nm na 477 kW/640KS i 777 Nm obrtnog momenta, najveća brzina iznosi 310 km/h), a tu su i modifikovano ogibljenje, komplet Silverstone RS alu točkova od 21 inča, karbon keramičke kočnice i novi izduvni sistem.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW M8 stiže 2016. godine?

Ponovo su se pojavile glasine koje kažu da bavarski BMW priprema supersportski model, koji bi trebalo da predstavlja dostojnog naslednika legendarnog M1.
Novi M1 bi trebalo da se pojavi tokom 2016. godine (pod imenom M8), a njegov V8 motor će raspolagati sa više od 600KS.
Nemački Auto Bild je inače još u junu (tada je objavljen i ovaj render) pisao da će naslednik M1 imati oko 650 konja, kao i to da će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi manje od 3 sekunde (maksimalnih brzina bi po njima trebalo da bude 330 km/h).
Automobil će zahvaljujući upotrebi ugljeničnih vlakana i aluminijuma karakterisati mala masa (oko 1250 kg), a pominju se i magnezijum i titanijum.  
S druge strane, pojavile su se i vesti koje kažu da je BMW verovatno odustao od planova o novom manjem i pristupačnijem roadsteru pood oznakom Z2.

Download BMW in Ovi Store now.

BMW serije 3 osvojio nagradu Auto Trophy 2012

Čitaoci nemačkog magazina Auto Zeitung proglasili su novi BMW serije 3 i BMW serije 1 Cabrio svojim favoritima. Reklamna kampanja za BMW serije 5 je proglašena najboljom u svojoj kategoriji pa je osvojila nagradu Best Advertising.
U sklopu nagrade Auto Trophy 2012, novi BMW serije 3 proglašen je najpopularnijim automobilom u svojoj kategoriji, dok je BMW serije 1 Cabrio pobedio unutar svoje kategorije. Nagrada Best Advertising osvojena je za reklamnu kampanju u kojoj je glavni "glumac" bio BMW serije 5 Touring.
Izvanredni rezultati koje je time postigla marka BMW zaokruženi su i uspehom brojnih drugih BMW-ovih modela kao što su serija 6 Gran Coupe, serija 5, serija 7 i X1 koji su se svi redom našli među prva tri osvojena mesta zahvaljujući glasovima čitalaca, a svaki unutar svoje kategorije.
Pobeda u okviru svoje kategorije u sklopu nagrade Auto Trophy, druga je ponovo osvojena nagrada za novi BMW serije 3 u kratkom vremenskom periodu. Ista je usledila nakon što je novi BMW serije 3 glasovima čitalaca Bild am Sonntag osvojio nagradu Zlatni volan.

Download BMW in Ovi Store now.

Hamann BMW 650i Coupe

Hamann je ponudio i novi tjuning kit za BMW serije 6 Coupe sa M Sport paketom.
Hamann-ov program za ovaj model  između ostalog podrazumeva novi prednji spojler, set pragova, izmenjeni zadnji branik, spojler na prtljažniku, modifikovano ogibljenje, kao i set novih alu točkova.
Cena za sada nije poznata, a više slika možete pogledati OVDE.

Download BMW in Ovi Store now.