BMW 4 Series Coupe (F32)

 

Na sajtu bimmerpost.com objavljene su fotografije budućeg BMW-a serije 4 Coupe (F32). Inače seriaj 4 predstavlja kupe verziju serije 3.
Na slikama se vidi model 435i (ili 440i) Sport Line sa 19-inčnim M Sport felnama. Po poslednjim informacijama premijera ovog modela će biti sledeće godine na salonu automobila u Detroitu.
U ponudi će biti četvorocilindrični i šestocilindrični motori, a pojaviće se i sportski M4 sa šestocilindričnim motorom i oko 450KS, kao i M Performance verzija (M435i ili M440i).
BMW 428i Coupe i Cabrio će pokretati 2,0 litarski twin turbo četvorocilindraš, a od menjača između ostalog i osmostepeni automatik. Takođe, kupcima će se nuditi i verzije sa xDrive pogonom na sva četiri točka. 
Serija 4 Coupe F32 će početi da se proizvodi u julu 2013. godine, a Serija 4 Cabrio F33 u novembru iste godine.

 

Download BMW in Ovi Store now.

Video: VF Engineering Supercharged Widebody E92 M3


Download BMW in Ovi Store now.

BMW obara rekorde

Kompanija BMW je nedavno saopštila da je u oktobru ostvarila rekordne prodajne rezultate.
Kada se saberu rezultati sva tri brenda, BMW-a, Rols Rojsa i Minija, kupce je pronašlo ukupno 158.618 vozila, što je „najbolji oktobar“ ikada. Da se tržište oporavlja od krize govori i podatak da je to porast od čak 13,2 odsto u odnosu na oktobar prethodne godine, a dodatnu težinu tome daje i činjenice da sva tri brenda pripadaju premijum segmentu, sa relativno visokim cenama. Za dobre prodajne rezultate su najzaslužnija tržišta Azije i Amerike, koja ove godine beleže izuzetan rast, kao i činjenica da su BMW i Mini u poslednje vreme promovisali veliki broj izuzetno konkurentnih modela. Najpopularniji modeli su BMW-ovi „X5“ i „serija šest“.

Izvor: Topspeed.rs

Download BMW in Ovi Store now.